Közel 400 literes csomagtartóval

Közel 400 literes csomagtartóval

Közel 400 literes csomagtartóval


A Párizsi Autószalonon a Chevrolet bemutatja a Cruze új változatát. A családi autó a jövőben nemcsak lépcsőshátú, de ötajtós kivitelben is elérhető lesz. Ennek a típusnak a tanulmányát láthatjuk az egy hónap múlva kezdődő kiállításon.

Szemből nincs különbség a két autó között, az eltérést a B oszlop után kell keresnünk. A tervezők kiváló munkát végeztek, az új modell önálló karakter, igazán remek formával.

Persze nem igazi tanulmányról van szó, hiszen az autó sorozatgyártásra kész, hamarosan el is indul az összeszerelés. Jövő év közepétől vásárolható meg.

Kész a gyártásra a tanulmány

Kész a gyártásra a tanulmány

Kész a gyártásra a tanulmány


Egyelőre részleteket nem tudni az autóról, annyi azért kiolvasható a közleményből, hogy a csomagtartója közel 400 literes. Ami 50 literrel kisebb, mint a szedáné, de a praktikusabban nyitható ötödik ajtóval még így is lehet, hogy jobban kihasználható.

Valószínűleg a műszaki tartalomban nem lesz különbség, azaz 1,6-os (113 LE) és 1,8 literes (141 LE) benzinmotorokkal, illetve 125 és 150 lóerő teljesítményű, 2,0 literes dízellel készül az ötajtós is.

Ezzel vélhetően még sikeresebb lehet a Cruze, amely nemrég a Chevrolet legnagyobb darabszámban fogyó modellje lett, letaszítva a trónról az Aveót. A kompakt szegmens a maga évi 4,8 milliós eladásával a negyedét adja a teljes autóértékesítésnek. A kompaktok 65 százaléka pedig ötajtósként kel el. Nem véletlen, hogy a Chevrolet is ilyen autóval bővít. Persze nemcsak Európában kerül piacra a kocsi, összesen 70 országban forgalmazzák.

Nem ez az egyetlen családi autó, amelynek világpremierjét a Párizsi Autószalonon tartja a Chevrolet, ott állítják ki elsőként a hétszemélyes Orlandót is.