Újraértelmezte a kupé fogalmát a Mercedes-Benz, egy igazán látványos autóval készülnek a Párizsi Autószalonra. A ConceptFascination-tanulmány megfelel a kategória elvárásainak, de túlmutat azon, a forma ugyanis más.

Bár a tetőív hasonlít a kupékéra, ez igazából egy kombi, az oldalsó üvegfelület ívelt kialakítása csalja meg igazán a szemünket. Az autó abban is követi a Mercedes-kupék hagyományát, hogy az oldalsó ablakok leengedésével teljesen üres teret kapunk, tehát nincs fejmagasságban oszlop.


A lényeg azonban a csomagtartón van, amely majd egy négyzetméteres alapterületű és luxuskivitelű. A fából készült padlóban két rekeszt alakítottak ki, ahol egy távcsövet illetve egy cserélhető objektíves Leica fényképezőt rejtettek el. Középen viszont egy gombnyomásra egy üvegasztal emelkedik ki, amelyhez szivartároló is tartozik. Az asztal kihúzásával pedig hozzáférhetünk a hűtőhöz is.

Nem rejtik véka alá a tervezők, hogy a jövő Mercedeseinek vonalait láthatjuk itt. A szögletes dupla első fényszórók a hamarosan érkező E-osztályon már szerepelnek is. Egyes pletykák szerint a CLK-ból készülhet egy kupé-kombi modell, de mi inkább úgy gondoljuk, az új E-osztály T-modelljét tisztelhetjük benne.


A Fascinationt modern négyhengeres dízelmotor gyorsítja, a 2,2 literes blokk 204 lóerős. Érdekessége, hogy sorozatgyártásban is megjelenik. Ez kerül ugyanis a mindössze 5000 darabban elkészülő C 250 CDI BlueEFFICIENCY Prime Edition modellbe. A maximálisan 500 newtonméter nyomatékra képes motor 7 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára a C-osztály limuzinját, a száguldásnak pedig az elektronika szab határt 250-nél. Ennek tekintetében igencsak kiemelkedő az ígért 5,2 literes átlagfogyasztás.