Hamarosan újabb taggal bővül a Peugeot 308 családja. A három és ötajtós ferdehátú, a CC és SW után jöhet az egyterű. A két hét múlva kezdődő franciaországi autókiállításon Prologue néven ugyan még tanulmányként lesz ott, de nem kétséges, hamarosan sorozatgyártásba kerül. Ha eltekintünk egy-két feltűnő részlettől, az autó mehet a gyártósorra.

Egyelőre nem egyértelmű, hogy ez a korábban kiszivárgott szabadidő-autó-e, vagy még az is bemutatásra vár, így akár 3008 vagy 308 X.Y. néven is forgalomba kerülhet. A pletykák szerint a Prologue szériaváltozata öt és hét üléssel egyaránt elérhető lesz.


Bár a tanulmányt egy különleges hibrid hajtás mozgatja, a normál modelleknél a hagyományos motorok viszik majd a prímet. Pedig a 200 lóerős blokk csupán 109 gramm szén-dioxidot bocsát ki kilométerenként, ami 5 liternél is kisebb fogyasztást jelent. Tisztán villanyüzemben viszont még ennél is kevesebb hagyományos üzemanyag fogy (0).

E helyett azonban 1,6-os szívó és turbó benzinesek, illetve 1,6-os és 2,0 literes dízelmotorok szerepelnek majd a  sorozatgyártású kocsiban. Persze később várható a dízel-elektromos technika megjelenése is.

A valószínűleg 2009 második felében megjelenő járműnek olyan autókkal kell majd felvennie a versenyt, mint a Renault Scenic, Ford C-Max vagy a Nissan Qashqai.