2009-ben a Nissan bemutatja sorozatgyártású, tisztán elektromos hajtással üzemelő járművét, amely 2010-től Észak-Amerikában és Japánban már kapható lesz. Ebbe az új világba tehetünk egy ismerkedő kirándulást a japán gyártó új tanulmányautójával. A Nuvu, amelynek neve nem más, mint a new view (új szemlélet) szlenges kiejtése, a Párizsi Autószalonon debütál.

Egyelőre képet nem közölt a járműről a Nissan, de azt tudjuk, hogy a tanulmány csupán 3 méter hosszú. A tengelytávolsága 1980 mm, miközben 1700 mm magas, illetve 1550 mm széles. Arra tervezték, hogy nagyon egyszerű legyen vezetni, de még inkább könnyű legyen parkolni vele.

Érdekesség, hogy az utastérben 3 ülést alakítottak ki, ezek közül kettő valódi kényelmet kínál, míg egy csak alkalmi utazásokra ajánlott, úgy kell kihajtani. Az utastér kialakítása is környezetbarát, hiszen számos elemet természetes, szerves, illetve újrafelhasznált anyagokból készítettek.

A Nuvu tetejében napcellákat alakítottak ki, amelyek képesek tölteni a jármű akkumulátorait. Ennél többet azonban nem tudni a műszaki megoldásairól.