Megjött a Renault Megane. A botrányos kémfotók és a hivatalos fotók kiszivárgása után a gyár kiadta az összes részletet. Most már belül is megnézhetjük a kocsit.

Elsőként az ötajtós ismerhetjük meg. Ez az autó 4,3 méter hosszú, miközben a tengelytávolsága 2,64 méter. Azaz közel tíz centivel hosszabb lett, viszont a tengelytávolság csak kettővel bővült. Ehhez képest a csomagtartó jelentősen bővült, hiszen a korábbi 330 helyett, 405 literes.


Kezdetben háromféle dízelmotorral kerül forgalomba az új Megane. Az 1,5-ös dCi 90 és 110 lóerővel, míg az 2,0-es 130 lóerővel készül. A két kisebb károsanyag-kibocsátása alatta marad az egyes országokban adókedvezményt jelentő 120 g/km-es határnak. A kínálat azonban hamarosan kiegészül a nagyobb blokk 160 (manuális váltóval) és 150 (automata váltóval) lóerős variánsaival.

Piactól függően 100 vagy 110 lóerővel mutatkozik be az alapot jelentő 1,6-os benzinmotor, amely mellett kezdetben egy 2,0 literes blokk szerepel szívó (140 LE) illetve turbós (180 LE) változatban. 2009 tavaszán csatlakozik a palettához az új 1,4 turbó 130 lóerővel. A motorkínálatot bioetanollal illetve biodízellel üzemeltethető egységek teszik majd teljessé.  

Az új Megane utastere, amelyet most láthatunk először minőségi benyomást kelt. Számos forma visszaköszön az elődből, de az új Lagunával valórokonságot sem tagadhatná. A leglátványosabb rész kétségtelenül a műszerfal, ahol a többi sötét részhez a középső óra kiemelkedően világít.


Kártyás kulcs jár az új Megane-hoz, amely lehetővé teszi, hogy a zsebünkben kellejen kotorászni, ha ki akarjuk nyitni az ajtót, vagy indítani akarunk. Bekerül a kisebbik Renault-ba is a Lagunában már alkalmazott elektronikus rögzítőfék. Ez automatikusan üzembe lép, ha leállítjuk a motort, van benne visszagurulás-gátló funkció is, illetve manuálisan is működtethető egy gombbal. Szériában jár egyébként minden Megane-hoz az automata klímaberendezés. Felárért kétzónás légkondi, navigációs rendszer, komoly hifi, menetstabilizáló, kanyarkövető xenonfényszóró is kérhető.

Az új Megane 2008 novemberétől vásárolható meg. 2010-re kiépül a teljes család, amelyben 3 ajtós, limuzin, kombi, kabrió is szerepel. Összesen hatféle Megane választható majd.