Pixo néven egy kis városi autóval bővíti kínálatát a Nissan. Az apró jármű a Suzuki Alto testvére, így azzal közös üzemben, Indiában gyártják majd. A Note-ra emlékeztető orral készülő autó 3565 milliméter hosszú, amihez 2,36 méteres tengelytávolság tartozik.

Az ötajtós karosszérián belül négy utasnak jut hely, miután a járgány csak 1,6 méter széles. Persze városi használatnál nem is igen kell több hely. A Pixo mozgatásáról 1,0 literes háromhengeres motor gondoskodik, ami elég is, miután a jármű tömege is bőven egy tonna alatt van. Ez kombináció pedig alacsony fogyasztást garantál.

Alaphelyzetben manuális váltó hajtja az első kerekeket, de ebben az osztályban szokatlanul négyfokozatú automata is rendelhető. A kocsi értékesítése 2009 tavaszán kezdődik meg, olyan autókkal kelhet harcra, mint a Toyota Aygo/Citroen C1/Peugeot 107 vagy a Suzuki Alto.

Egyelőre nincs hivatalos információ a jármű európai forgalmazásáról, de a párizsi bemutató illetve a jármű európai formaterve miatt erős a gyanúnk, hogy lesz olcsó Nissan nálunk is.