Úgy hírlik LM85 néven elkészíti a Spyker a Le Mans-i 24 órás versenyen induló C8 GTR2 versenyautójuk utcai változatát. Az autó nevét a verseny helyszínének kezdőbetűiből illetve a versenyautó rajtszámából állították össze. Nem marad ki a 24 sem, miután összesen ennyit készítenek majd a különlegességből.

Az új modell az általunk is próbált C8 Laviolette-re épül, de a versenyautóéhoz hasonló narancssárga-ezüst fényezést kap. Ám nemcsak színében lesz hasonló, de számos elemet elhagynak belőle, hogy jelentősen csökkentsék a tömegét. Várhatóan később a nyitott változathoz is elérhető lesz az átalakítás.


Szemben az utcai C8 4,2-es Audi motorjával, itt a svájci Mader cég által fejlesztett 4 literes V8-as motor dolgozik. Ez elvileg 620 lóerőre is képes, de a fojtás miatt a versenyautóban 450 lóerőt tud. Egyelőre nem tudni az utcai változat teljesítményéről, de könnyedén erősebb lehet a versenyautónál, 480-500 lóerő is reális.

Aki persze ennél is hitelesebb versenyautó-adaptációra vágyik, annak is van megoldás, hiszen a versenyautó karosszériaelemei is megrendelhetők. Minden csak pénz kérdése.