Megújul a legdrágább Skoda 1

Megújul a legdrágább Skoda

Leginkább az új hűtőmaszk tűnhet fel, amely immár jobban hasonlít a Roomster és az Octavia modellekére. Újdonság még az új formájú visszapillantó tükör, amit a magasabb felszereltségű modellek esetében irányjelzővel is ellátnak. Ezen kívül az immár teljesen áttetsző fényszóróbura mögötti irányjelzőket is átformázták.

Hátul egyedül a lámpáknál találunk újdonságot, ahogy a Fabianál, és a többi Skoda modellnél itt is feltűnik a C formájú fehér betét a világítótesten. Ezen felül a vevők négy új színt rendelhetnek autójukhoz: cappuccino bézst, olíva zöldet, antracit illetve szatén szürkét.

Nem szaladt meg a ceruzájuk a tervezőknek az utastér átalakításánál sem, új kormányt használnak és új színű műszerfalbetétetek is rendelkezésre állnak. A műszerek fehér háttérfényt kapnak, míg a multifunkciós kijelző és a műszeregység számai vörösen világítanak.

Az eddig Classic, Comfort és Elegance kivitelek mellett a jövőben az Octaviahoz hasonlóan a Superbnél is lesz Laurin & Klement modell. A csúcsváltozat 17 colos polírozott felületű könnyűfém felniket, krómozott dupla kipufogóvéget kap. Belül szériában bőrborítást, fa- illetve fémbetéteket találunk, amik mellé sok-sok kényelmi extra sorakozik fel.

Négyféle benzin- illetve dízelmotorral kerül forgalomba a Superb. Ezek legtöbbje már nem mai gyerek, de még mindig jó formában van. Ilyen a két V6-os erőforrás a 2,8-as benzines illetve a 2,5 TDI is. Vélhetően a 2.0 literes PD TDI motor lesz a leginkább keresett 140 lóerővel.