Gyorsabb lesz a csúcs CLK 1

Gyorsabb lesz a csúcs CLK

Létezik igazi vadállat is a Mercedes CLK-ból, de azoknak a sebességörülteknek, akik nem vágynak az CLK DTM AMG 588 lóerős brutalitására, azoknak jó választás lehet a széria csúcsváltozat, a CLK 500.

Mostantól ugyanis átdolgozott 5,5 literes blokkot ad a stuttgarti gyártó. A V8-as motor teljesítménye továbbra is 388 lóerő, ám sikerült a maximális forgatónyomatékot 460-ról 530 newtonméterre emelni. Továbbra sem lehet gyorsabban száguldani, hiszen az elektronika 250-nél kegyetlenül tilt. Mindazonáltal sikerült 0,7 másodpercet javítva, 5,2 másodpercre szorítani a százig tartó sprintidőt.

Azért, hogy ne csak gyorsabb, de látványban is sportosabb legyen a CLK, összeállítottak egy Sport és Styling csomagot a járműhöz. Ebben bőrborítású multikontúr bőrülések, AMG sportkormány és alumínium pedálok is szerepelnek.

A csomag részei még a 18 colos AMG könnyűfém felnik is illetve a hozzájuk illő optikai kiegészítők. Utóbbiak az AMG első és hátsó lökhárítók, a küszöbspoilerek és csomagtartó szárny, de nem hiányoznak a krómozott ovális kipufogóvégek sem.

Ám nem csak látványosságot tesz hozzá a CLK-hoz az AMG, mert az új felszereltségi csomaggal sportfutóművet és lyuggatott első féktárcsákat is kap a vevő. Mind a motor, mind a sportos kiegészítők megrendelhetők a Coupé és Cabrio modellekhez, akár itthon is.