Már nem sok gyertyát kell meggyújtani karácsonyig. Most már vélhetően mindenki készül a szeretet ünnepére, és akik ügyesen megelőzték az aranyvasárnapi őrületet, azok már gondosan elrejtették otthon az ajándékokat. De akik még mindig tanácstalanok, hogy mit vegyenek, azoknak most szolgálhatunk néhány kreatív és jópofa ötlettel, ha akad autós lelkületű ember a családban vagy a közeli barátok között.

Nem kizárt, hogy az alábbi ajándékok bármelyikétől heves zokogásban tör majd ki szerettünk, de kizárólag azért, mert annyira örülnek, hogy végre valami igazán kreatív és piszkosul menő dolog várta őket a karácsonyfa alatt, nem pedig a megszokott parfüm-bluray-zokni-sál-nyakkendő-cukipizsi kombináció.

Egyedi vágódeszka

Névre szóló vágódeszkán szeletelni a karácsonyi mézes sonkát vagy az aszalt szilvával töltött szűzpecsenyét, na az igazi férfi munka. Pláne akkor, ha a vágódeszkába a kedvenc autónk van gravírozva.

Ezt kérd a párodtól ajándékba karácsonyra 1

A deszka mérete 23 x 15 centiméter, az ára pedig nem sokkal több mint 7000 forint, és ebben már a szállítás is benne van.

Klasszikus Grand Prix flipper

Sajnos ez a különleges és ritka asztal már elkelt egy aukción, de ötletnek nem rossz, már ha több pénzt szeretnél szánni karácsonyi ajándékra, mint egy olcsóbb használt autóra. 1 millió forintnak megfelelő valutáért talált gazdára a hetvenes években készített flipper.

Ezt kérd a párodtól ajándékba karácsonyra 2

Alumíniumra nyomtatott álom

A 2014-ben alapított startup vállalkozás, a Black Art Graphics gyakorlatilag bármit rányomtat egy 3 milliméter vastagságú alumíniumlemezre, akár kedvenc autód tervrajzát is. A3 méretben 249 font ellenében (106 000 Ft) juthatunk hozzá egy ilyen plaketthez, amely bármilyen műhely, iroda vagy dolgozószoba tökéletes dekorációja lehet.

Ezt kérd a párodtól ajándékba karácsonyra 3

Katalógus, vérbeli autórajongóknak

Ha autókkal kel, autókkal fekszik a család férfitagja, akkor ez a prémiumkatalógus nem hiányozhat a fa alól. 3000 új autó, hogy maximálisan képben legyen a legújabb modellekkel, 240 oldalon, amiért mindössze 3990 forintot kérnek el. A Vezess Katalógus az újságárusok standjain és a kutakon is megtalálható, de online is meg lehet rendelni ide kattintva.

Ezt kérd a párodtól ajándékba karácsonyra 4

Minden autóba K.I.T.T.-et!

A mai napig sokak kedvenc autós sorozata a Knight Rider, ezért a valaha készült legmenőbb autós kütyüt szeretnénk most megmutatni nektek. Ennél faszább szivargyújtóba dugható USB-elosztót az életben nem találsz. Egy mozdulattal bevarázsolhatjuk K.I.T.T.-et a verdába. Lehet, hogy az ajtót nem nyitja ki magától, de a telefont tuti csurig feltölti. A thinkgeek.com (a forgalmazó) nyomatékosan felhívja a figyelmét minden vásárlónak, hogy az 1982-es Pontiac Trans Amet nem tartalmazza az ár. Pedig milyen szép is lenne.

Ezt kérd a párodtól ajándékba karácsonyra 5

Azon kívül, hogy két darab USB-t tud fogadni a kütyü, 11 különböző mondatot programoztak bele a legendás tv-sorozatból. Természetesen mindez összhangban van K.I.T.T. vibráló vörös fényével. Mivel már egyre nehezebb beszerezni, az ára durván elszállt: az ebay-en például akár 50 ezer forintot is elkérnek érte.

Naná, hogy a LEGO nem maradhat ki

Lehet, hogy jogosan fogja feltenni a kérdést szíved választottja, ha ezt a LEGO-csillagrombolót kéred karácsonyra, hogy “Drágám, ezt össze tudja majd rakni a gyerek?”. És ilyenkor semmi más dolgod nincs, mint határozottan bólogatni és közben azt mondani, hogy “majd én segítek neki szívem, hiszen fontos a gyermekkel töltött minőségi idő”.

Ezt kérd a párodtól ajándékba karácsonyra 7

A LEGO Ultimate Collectors Series csapatához tartozó, a Star Wars univerzumából ismerős Csillagromboló a 75252 cikkszámot viseli és 4784 darabból áll. A méreteket tekintve: 110 cm hosszú, 66 cm széles és 44 cm magas állvánnyal együtt az Imperial Star Destroyer. Az ára pedig 210 ezer forint környékén mozog.

Ezt kérd a párodtól ajándékba karácsonyra 8

Melyiknek örülnél a legjobban a listából?
Vágódeszka
9% (109)
Flipper
14% (174)
Nyomtatott lemez
10% (130)
Vezess Katalógus
7% (89)
K.I.T.T.
26% (326)
LEGO-csillagromboló
34% (420)