Amikor elhagyjuk a már legendássá vált, rengeteg videó hátteréül szolgáló garázst Gajdán Miklóssal, azt nyomós okkal tesszük. Esetünkben ez a nyomós ok egy Porsche 911SC Targa , egy valódi klasszikus német sportgép, amit még nem a digitális kor hívott életre.

Bár veterán technika, mégis tele van műszaki csemegével, a farmotoros építés, a háromliteres léghűtés blokk, a könnyű karosszéria és a mai szemmel nyers, erőt igénylő vezetési élmény olyan egyveleget alkot, ami még egy lassú kört is felejthetetlen élménnyé tesz a Hungaroringen.

Hungaroring Classic 2019

2019. július 12-14. között veterán versenyautók káprázatos mezőnye látogat ismét Magyarországra, hogy a Hungaroring Classicon versengjenek egymással. A klasszikusautó-verseny és fesztivál 2017-ben nagy sikerrel mutatkozott be itthon (ez volt az első ilyen típusú autóverseny a Hungaroringen), a három nap alatt 24 ezer néző látogatott ki a Forma–1-es pályára, ahol akkor 140 versenyautó mérette meg magát.

A júliusi rendezvényre a nyári időpont miatt már 200 versenyautó jelezte részvételét, s a szervezők 50 ezer látogatót várnak, a szórakozás garantált az egész családnak. Felvonulnak az autóklubok, amelyek kiállítják „kincseiket” (lesz itt Ford, Jaguar, Alpine, Citroën, Triumph, Peugeot, Volkswagen, Aston Martin, BMW, Lotus, Ferrari és Datsun…), itt ünnepli a Mini hatvanadik születésnapját, de benzingőztől mentes programok is lesznek bőséggel.

A dübörgő motorok mellett hat színpadon utcazenészek gondoskodnak a zenei aláfestésről, és a food truckok révén megannyi kulináris élvezet várja az éhes szájakat. A gyermekeket dodzsem, kisvasút, körhinta, motoros fánk és megannyi más játék várja, a hölgyek pedig beülhetnek a Schwarzkopf standjára, ahol ingyenesen elkészítik számukra a rendezvényhez passzoló, korhű frizurát.