Szép lassan láthatatlanná fonnyad a nyári vakáció és a nyaralós, utazós, pakolós gondok helyére görény módon bekúszik a tanévkezdéssel kapcsolatos, állandósuló lidércnyomás. Könyvek, füzetek, furcsa tanári hóbortból előírt egyéb kiegészítők: szalvéta, színes műanyag rudak, korongok, preparált varjú, anyámkínja beszerzése, majd betalicskázása a közoktatási intézményekbe. Bloá! De nézzük, miket vehetünk az autós vonalon nevelt pulyáknak!

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 1
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 2

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 25
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 26
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 27
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 28
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 29
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 30
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 31
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 32
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 33
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 34
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 35
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 36
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 37
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 38
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 39
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 40
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 41
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 42
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 43
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 44
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 45
Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 46
Fotó megosztása:

Első körben az Office Depot esett ma útba, és itt az üzletvezető sem látott semmi fenyegetést abban, ha készül pár fénykép a kínálatban szereplő, autóval ékesített tancuccokról. A Lamborghini azonnal észrevehető, aggasztó túlsúlya felett nehéz lett volna elsiklani, füzeten, táskán, kulacson mind ott virít a bikás embléma. Mutatom:

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 47

Füzetek, mindenféle Lamborghinivel ékesítve

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 48

Ez épp bikás emblémával ellátott kulacs

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 49

A lamborghinis táska teljesen vállalható, még felsősként is. Gondolom én…

Van Huracan Spyder, Hurracan LP 580-2 és Centenario is, mindegyik felismerhető, gyári fotóval. Taxis apukák szájhúzva ugyan, de választhatják a Thesszaloniki Fehér Torony tövében álló szerencsétlen Yellow Cab-es füzetet is. Sárga taxis van modernebb kivitelben is, ez már amerikai háttérrel.

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 50

Taxisoknak tetszhet az öreg Yellow Cab

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 51

Amerikás taxis bevonatú füzet

Az MX 15-ös akármivel díszített tolltartóra legfeljebb az alsósok pöröghetnek rá, illetve a nitro-rajongóknak is tetszhet. A lamborghinis fölényt az F1-es jellegű, kifogyófélben lévő tankú és láthatóan tiltásig pörgetett fantáziajárgány próbálja még megtörni.

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 52

Az MX15 egy dinoszaurusz társaságában várja a ráfanyalodó gyereket

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 53

F1-es szerű valami, forgásiránnyal ellentétesen felszerelt gumikkal

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 54

Újabb meghatározhatatlan sportkocsi

A könyvek, füzetek bekötése igazi istencsapása. Vajon mi a frászért kell bekötni a füzeteket, könyveket? A legmókásabb az volt, amikor az elsős ivadék, iskolában kapott, puha papírfedeles könyveit kellett átlátszó, öntapadós fóliával beragasztani. Szebb nem lett tőle, és év vége után ment az egész a szelektív hulladékgyűjtő papír osztályára.

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 55

Fényvisszaverős, tudományos, autóval díszített iskolatáskák

Szerencsére jó ideje már nemcsak hagyományos, üres előlapú füzet kapható, hanem a gyártók bármit képesek rányomtatni, amitől úgy gondolják, a gyerek majd rákattan, és addig szívja szülei vérét, míg azok végül beadják a derekukat és olyat vesznek neki. Megnéztük, mit adnak gyárilag az autóbolond szülőnek, gyereknek, ami nem igényel további barkács elfoglaltságot.

Az irodaellátó után egy noname papírbolt jött szembe, ahol szörnyű kockázatot láttak abban, hogy csinálok néhány képet pár füzetről, miazmásról, így kimaradt a galériából a polcon dekkoló verdás tolltartó.

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 56

Ez nem bolti, hanem igazi suzukis csodatoll, olajban úszó Swifttel

A következő állomás a madaras Tesco volt, ami csúnyán megszívatott. Végtelen hosszan toporogtam a portán, míg egy nagyon készséges fiatalember kiderítette nekem, hogy írásban kéne engedélyt kérnem a kommunikációs osztálytól, akik majd írásban megküldik nekem és a kiszemelt boltnak is az engedélyt. Nyilván pár napos átfutási idővel. Itt elköszöntem. Nem hagytam ki semmit, mert az ismert felhozatalon kívül csak egy Citroën Kacsás füzet volt újdonság.

Az igazi Tescóban már nem próbáltam engedélyhez jutni, így sikerült lekapnom ezt a verdás és régi, amerikai autós füzetet. Ennyi, túl nagy kínálat nincs autóbolond kölköknek.

Autós iskolai cuccok, tolltól a táskáig 57

Ha valaki ezek után mégis úgy érzi, hogy rászánna pár üres estét arra, hogy menő autós gúnyába öltöztesse a gyerek könyveit, füzeteit, az keressen régi, már lejárt autós naptárat. Azokból egész pofás dolgokat lehet összehozni. És nem kerül egy fillérbe sem. Nálunk is így volt, pislogott a könyvről upupa epops és bitang V8-as motor egyaránt.

Ahogy megpróbálok visszaemlékezni, amikor én kisiskolás voltam, legfeljebb a szagos radír, a kínai, pandás hegyező és a csehszlovák gyurmaradír volt menő. Később meg a rotring. Na, jó esetleg egy emeletes tolltartó. De autós dolgunk nem sok volt. És neked? Egy jó wartburgos tolltartó? Vagy “Mindenhová szovjet gépkocsival” szlogenes oroszkönyv? Vagy bármi? Jöhet kommentbe.