Manapság szinte már mindent el tudunk intézni az internet, és ehhez nem kell informatikai végzettség, csupán stabil netkapcsolat, számítógép és/vagy okostelefon. Nem kell feleslegesen sorba állni különböző hivatalokban, erre találták ki az online ügyintézést, és a postán sem fogod szálanként kitépni a hajad, mikor az előtted lévő épp 31 darab céges csekket vesz elő a táskájából és számlát is kér, te pedig csak egy nyomorult lottót akarsz feladni.

De akár a hétvégi nagybevásárlást is elintézhetjük néhány kattintással, amivel szintén rengeteg időt spórolhatunk, és tudod mi takarít meg mostantól neked még egy kis időt és nem kevés pénzt? Ha használt autód szervizelését is online foglalod le. Például az Opel és a Ford honlapján biztosan van ilyenre lehetőség.

Ez tök jó, de még nem hallottál róla? Semmi gond, most garantáltan képbe hozunk a Ford rendszerén keresztül.

hdeor-980x436

A Ford ezt a szolgáltatást Motorcraft szervizre keresztelte, amit az 5 évnél idősebb autókra fejlesztett ki.

couple-in-theater-176849047-630x439

Ha 2016. december 31-ig online foglalsz időpontot a szervizre, 4 000 forint kedvezményt kapsz, ami akárhonnan nézzük nem kevés. Mondjuk simán elég arra, hogy elvidd a párod moziba, vagy meglepd valamivel a gyereket, esetleg valamelyik menő street food helyen betoljatok egy hamburgert. Persze a háztartásban is jó helye lehet.

ford1

Oké, de mindezt hol találom? ITT! Nincs benne semmi bonyolult, csak néhány kattintás és be lehet vésni a naptárba a szerviz időpontját, plusz pontosan tudni fogod mennyibe kerül majd.

ford2

Először is ki kell választani az autód típusát.

ford3

Aztán meg kell adni a településed nevét és kiválasztani, hogy hány kilométeres körzetben keressen a rendszer Ford márkaszervizeket.

ford4

A következő felületen bepipálhatjuk, hogy milyen szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni. A Motorcraft szerviz magában foglalja az olaj- és olajszűrőcserét, légszűrőcserét és egy 19 pontos biztonsági ellenőrzést. Ennek az ára 23 900 Ft, de Te már tudod, hogy ezt online kell lefoglalni, mert így jár a négyezer forintos kedvezmény, így a Motorcraft éves szerviz ára 19 900 Ft.

De a 19 pontos alap átvizsgáláson és olajcserén kívül akár a műszaki vizsgára is felkészítik az autód, vagy megannyi opció közül választhatsz, mindezt fix áron, szóval nincs zsákbamacska és kéztördelés a szerviz végeztével, hogy na vajon mennyit is fognak elkérni.

Ilyen például a fékbetétek és tárcsák cseréje, kuplungcsere, lengéscsillapítók cseréje, generátor csere és még sorolhatnánk.

ford5

Ezek után felugrik a naptár, ahol az általunk választott szervizben időpontot foglalhatunk.

ford6

A következő ablakban megadjuk a szükséges adatainkat.

ford7

A végén pedig a Foglalás gombbal véglegesíthetjük szervizigényünket, és készen is vagyunk.

Innen már csak egy kis lépés, és hamarosan eljön az idő, amikor a szerviz munkatársa jön az autónkért, például munkahelyünkre, és ha készen vannak, vissza is hozzák. Happy End. (x)

Hogy valójában mi is történik az autóval a Ford Motocraft Szervíz alkalmával, arról itt olvashatsz bővebben.