Amikor egy firkász megfogja az isten lábát, és pár órát, jobb esetben pár napot tölthet el egy Rolls-Royce társaságában, szinte biztos, hogy belekezd a legendák, hihetetlen statisztikák, elképesztő márkajellemzők sorolásába.

Mert kihagyhatatlan. Mert ezek az apróságok miatt esik állunk a padlóra, ezek a nemesi vonások, gesztusok emelik ki a Rolls-Royce típusait a százmilliós “tucattermékek” közül.
– Például az, hogy 44 000 színből választhatod ki a neked tetszőt, és hidd el, bármire is bökj rá a palettán, szemrebbenés nélkül teljesítik a kérésed.
– Hogy a 125 millióért mért Phantom Drophead Coupé lecsukható tetejének burkolata ötrétegű a hangszigetelés miatt; a belső réteg kasmír, és a második üléssor mögött teafa burkolatot kapott a karosszéria.
– A karosszériába rejtett, teflonbevonatú, hiperkönnyű esernyő, amely a márkához mérten olcsó, de jellegzetes megoldás.
– Egyszerű vonal a karosszérián? Nem, korántsem az. Ez a leheletnyi dekoráció az egyik leghatásosabb elem, amikor a márka exkluzivitását kell hangsúlyozni, mert egyetlenegy mester készíti Goodwoodban, kézműves módszerekkel. Jelenleg Mark Court végzi ezt a munkát, aki hirdetési táblák festése után kapta meg ezt a komoly, szellemileg kimerítő feladatot.
Mivel volt időnk morfondírozni a listán, ezért Szófia felé tartva kiválogattuk azokat az apróságokat, amelyek szerintünk fontos Rolls-Royce-jellemzők, vagy számunkra is az újdonság erejével hatottak.

Mi ez a sok Rolls-izé?

Az úgy van, hogy kaptunk két Rolls-Royce-ot Budapesten: nesztek, itt a kulcs, lécci vigyétek el őket Szófiába, köszi! És mi mentünk. Röviden ennyi, a részletek ebben a cikkben olvashatók. A cikkeket az útról ebbe a rovatba gyűjtjük. Jó szórakozást!