Idén két kocsit is hozott nekünk a Rolls-Royce, és ezzel együtt nagy meglepetést, pedig még nincs is karácsony: nemcsak 24 órára merülhetünk el a negyedmillió eurós indulóárú négykerekű luxusba, hanem egészen Szófiáig vihetjük a Szellemet és a Kísértetet – Rolls-Royce Ghost és Wraith. Mindkettőben 6,6 literes, dupla turbós V12 motor duruzsol – szó szerint -, a Ghostban 571, a Wraith-ben 632 lóerős teljesítményt a ZF méltán híres 8 fokozatú automata váltója küldi a hátsó kerekek felé. Erő akad bőven, hogy a 2,5 tonnás testek mozgásba lendüljenek.

Indulás a Vezess szerkesztőségétől

Indulás a Vezess szerkesztőségétől

A szerkesztőség mélygarázsából indult a túra, de úgy éreztük, üres gyomorral nem vághatunk neki az útnak, ezért a Bosnyák téri piac felé vettük az irányt, ahol remek lángost gyúrnak az egyik büfékocsiban. Csalódnunk nem kellett, a sajtos-tejfölös még délután is homokzsákként ült a gyomrunkban, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy az árusok és vásárlók jó darabig nem fogják elfelejteni ezt a napot, erről gondoskodtunk.
Valljuk be őszintén, nem minden nap állnak meg lángosozni két Rolls-Royce-szal a Bosnyák téren. Vagy úgy általában bárhol a világon.
A kupé (Wraith) elegánsabb, a szedán (Ghost) feltünőbb színt kapott

A kupé (Wraith) elegánsabb, a szedán (Ghost) feltünőbb színt kapott

A többi Rolls-túrás anyagunkat itt találod!