Az olvasói verdák köre minden alkalommal karakteres autókkal bővül, ma egy Ford Sierra, egy Volkswagen Golf, valamint egy BMW Z3 tulajdonosa mutatja meg kedvencét. Nagy öröm, hogy a felsorolt trióból kapásból kettő hátsókerék-hajtású, ezzel is bizonyítva, hogy nyilvánvaló hátrányai ellenére a magas élményfaktort nyújtó megoldásnak igenis helye van az olcsóbb típusoknál is.

Ford Sierra

Sziasztok!

Szeretném megmutatni nektek az autómat, ez egy 1988-as Ford Sierra Ghia. A képeken látható állapotban került hozzám, bevont forgalmival. Nagy terveim nem voltak vele, csak hogy ne legyen olyan szakadt és ne kelljen szégyenkezni miatta. A motorjával nem sok változás történt, egyetlen K&N sport légszűrő ment a gyári helyére.
A belseje is kulturált volt, oda is csak egy bőrözött Cosworth kormány  érkezett, visszakerült a gyári rádió, és a check-controlt szabadítottam meg a hibáitól.
Kívülre is csak a gyári dolgok kerültek fel, előre új lökhárító kellett, mert a régi az csak nyomokban volt a helyén, Arra pedig egy RS toldat. A küszöbtoldat szintén RS, a hátsó lámpáknál kellett variálni az insert és a rendszámvilágítás miatt. A felnik pedig egy Mondeót gazdagítottak régebben, sajnos egy nagyobb/jobb felni nem fért még bele a költségvetésbe.

Üdv,
József