Olvasói autókat bemutató rovatunkban terítékre kerül egy angol klasszikus, egy nagy becsben tartott lengyel kisautó, végül egy problémás Ford Fiesta ST.

Nagymacska rideg tartásban

1992 Jaguar XJ6 3.2-es

Több mint 9 éve a tulajdonomban van ez a csodálatos autó. Kilenc éven keresztül tűrte és viselte a hóbortos vezetési stílusom. Sajnos szervizt nem sokat látott, szakszervizt pedig mióta a tulajdonomban van még meg sem közelítette.

Ennek ellenére a cicus mindent eltűrt nekem és jó barát volt minden időben! A hangja csodálatos, kényelme fantasztikus. Motorja több mint robbanékony, a hazai utakon sokszor benézik vagy a korából fakadóan rosszul következtetik ki a menetteljesítményét. A svájci hegyeken a Mustangok ellenfele volt! Parádés autó, aminek a felszereltsége 22 év után is bőséges, sőt kívánni sem kívánhatna többet az ember… Igazi barát és társ! Szeretem.

Szervizköltség az elmúlt 9 évben: 2 olajcsere, 1 új gumiszett. Meghibásodás: nulla! Az elmúlt hónapokban viszont akad szépen a rosszból. Az alapjárat fel le jár, egyelőre még nincs meg az ok, miért. A motor gyakorlatilag darabokra lett szedve felújítás miatt, mert megsajnáltam. Kopás sehol, csak egy komplett tömítéscsere lett végrehajtva. Az első ülés elektromos motorja tönkrement.

Az ablakmosó motorja tönkrement és az egyik kipufogó egy illesztésnél kifúj. Így ezek jelenleg javításra szorulnak. A belső tér a mai napig csodálatos. A bőr ülések nem repedeznek, a kormány sincs megkopva. Jó vétel volt!