Szombaton zajlott a Volkswagen-találkozó a Hungaroringen, ahová a szervezők legalább 2000 autót vártak. Köztük legalább 100 Bogarat, 300 Transportert, 25-30 Corradót, Sciroccót,20-25 Passatot és sok-sok Golfot, hiszen a tavalyi Golf-találkozóból nőtte ki magát az esemény.

Az előzetese regisztrációk alapján egy szakmai zsűri kiválasztotta a 300 legígéretesebb autót, ezek a padock-részben kaptak helyet, míg a többiek a versenypálya különböző parkolóiban, illetve a Transporterek a hippi-faluban sorakoztak.
 

Volkswagen rajzás a ringen 2 A kiállításon szereplő autók a legváltozatosabb képet mutatták, hiszen láthatóak voltak szalonállapotú autók, a Golf I-es, II-es, III-as sorozatából, vagy akár a Transporter T1-ből, T2-ből is. Nem hiányoztak a legkülönfélébb tuningirányzatok modelljei sem, így a közlekedésre is szinte alkalmatlanul leültettet járművek mellett, bődületesen széles felnivel szerelt autók sorakoztak, vannak többszáz lóerős csodák és profin lepukkanttá varázsolt, Rat irányzat (patkány) tagjai is részt vettek.

Volkswagen rajzás a ringen 3 A rendezvényt szervező importőr is hozott mustrálni valót, a 40 éves évfordulóját ünneplő Golfból megtekinthető volt a legújabb hibrid és elektromosa változat, de felsorakozott az új Golf Sportsvan és a legsportosabb R variáns is.

Volkswagen rajzás a ringen 4 Elhozták a GTI Vision Roadstert, amely eredetileg a Gran Turismo 6 számítógépes játékban tűnt fel, majd ezt követően készítették el a valóságban is. Motorja 3,0 literes duplaturbós. 503 lóerős teljesítményével 3,6 másodperc alatt gyorsul százra.

Volkswagen rajzás a ringen 5 Megnézhető volt a legutolsó Transporter T2-es is, amely nem valami régi darab, hiszen 2013-ban készült, eddig gyártották Brazíliában. A Volkswagen múzeumi járműve a gyártás legutolsó darabja, amelyben 1,4-es (78 LE) vízhűtéses benzinmotor dolgozik.

Nézd meg a képeinket! Kattints galéria nyílik!

Volkswagen rajzás a ringen 6
Volkswagen rajzás a ringen 7

Kattints a képre galéria nyílik!

Volkswagen rajzás a ringen 8

Volkswagen rajzás a ringen 9
Volkswagen rajzás a ringen 10
Volkswagen rajzás a ringen 11

Kattints a képre galéria nyílik!

Volkswagen rajzás a ringen 12