Bár mi az internetes műfajt nyomjuk, mégis nagyon örülünk egy-egy kézzel fogható, igazi papír alapú levélnek. Még a képeslapnak is.

Kezdjük rögtön a legjobban sikerült darabbal, egy VW-es üdvözlőlappal. Nem olcsó darab, nem is kaptunk ilyet mindannyian, csak az Év Autója zsűritag Gajdán Miklós kollégánk örülhetett a “háromdimenziós” lapnak. Igaz, így neten nem is az igazi, ezt élőben kell látni, szegény szkenner is belerokkant, nem ehhez szokott. De képzeljenek el egy lapot, amelyen ha innen – kicsit lentről – nézzük, egy I-es, ha onnan – kicsit fenntről – akkor egy VII-es Golf látszik. A méretnövekedés igen impozáns. Belül temérdek előrenyomott aláírás található, a VW kommunikációs vezérkarától kapunk 11 autogramot.

Karácsonyi üdvözlőlapok autós módra 1

Maradjunk csoporton belül, jöjjön az Audi, amely azzal lett a legmenőbb, hogy ezen található a legtöbb igazi, kézzel írt aláírás. Tudjuk mennyire rémes dolog égig érő üdvözlőlap-halmot szignózni, így nagyra becsüljük az Audi Hungária lapja mögötti kézimunkát.

Karácsonyi üdvözlőlapok autós módra 2

Karácsonyi üdvözlőlapok autós módra 3

Folytassuk egy másik német márkával, a BMW-től egy kérdést, és rögtön egy választ is kapunk az üdvözlőlapon. Mi azonban azt üzenjük, hogy aki tényleg nagyon várja a havat, az nem egy összkerekes BMW-ben, hanem egy hátsókerekesben lesz a legboldogabb.

Karácsonyi üdvözlőlapok autós módra 4

Karácsonyi üdvözlőlapok autós módra 5

A Continental lapja láthatóan az Új Évet állítja a középpontba, semmi fenyő, hó és hasonlók. Köszönjük ezt is.

A Mercedes egy hópehelybe álmodta bele a csillagos emblémát, egész jó lett a végeredmény.

Karácsonyi üdvözlőlapok autós módra 7

A Nissantól egy hagyományos, mindenféle autóipari utalás nélküli lap érkezett az igazi postaládánkba, de az a márka, amelyik olyan villanyautót gyárt, mint a Leaf, nem engedheti meg magának, hogy ne küldjön valami különlegeset elektronikus formában is. Ez utóbbi ide kattintva tekinthető meg.

Karácsonyi üdvözlőlapok autós módra 8

Az egyre jobban pörgő haszonjárműves rovatunk a Scaniától kapott lapot. Elsőre fel sem tűnt a Scania márkájú, jobbkormányos hóeke, de végül csak kiszúrtuk. (A mellékelt kép kivágás, ezt a méretet azért kiszúrtuk volna… )

Jöjjenek az elektronikus formában érkezettek:

A Magyar Közúttól stílszerűen, nyakig behavazott, hókotrót sosem látott mellékutat kaptunk. Szerencsére a veszélyes kanyarra figyelmeztető táblák remek egészségnek örvendenek. Jó is egy ilyen út, csak legyen hozzá hátsókerekes, kellően izmos járgány is.
A Hyundaitól biztosan célba érő télapós lapot kaptunk. Az öreg a szánt Santa Fé-re cserélte, a rénszarvasokat meg leadta valamelyik kevéssé finyás kirgiz húsüzemben.
A Suzuki is bonyolult lappal lepett meg minket, a színes szagos, táncos dalos cucc a képre kattintva élvezhető.

A KTM hazai sajtósától egész évben nem kaptunk egyetlen magyarnyelvű sort sem, és ez most, karácsonykor sem változott. Sebaj, valahogy ezt is lefordítjuk majd:

A McLaren-es lap mókás, ők kaleidoszkóp-szerű mintát varázsoltak nekünk:

Persze ez nem minden, a kiimaradtak a galériába kerültek.

Végül itt a miénk is, amit a tavalyi évhez hasonlóan megint a vezess kabalaállatával, a szaunává alakított Zuk-kal fényképeztünk. Szóval Boldog Karácsonyt, Recessziómentes Új Évet kedves Olvasók, köszönjük, hogy velünk voltatok, és olvastok minket, szavaztok, írtok. Jövőre megint találkozunk!

Minden év végén kerekre dagad a digitális és az analóg postaládánk is a temérdek karácsonyi üdvözlőlaptól. Megmutatjuk, mitől.

Minden év végén kerekre dagad a digitális és az analóg postaládánk is a temérdek karácsonyi üdvözlőlaptól. Megmutatjuk, mitől.

És most tessék venni még egy bejglit, és visszamenni Pistike mellé összeszerelni azt a cefetül bonyolult villanyvonatot!