Szürreális, nem? De.

Szürreális, nem? De.

Szürreális, nem? De.


Az elmúlt hétvégére Bécs piros szalagot öltött, az utcákon nők és női ruhába öltözött férfiak vonultak tűsarkúban, és mindenki őrült ötletekkel a fejében várta a Life Ballt, azaz az Élet Bálját.

Az élet bálja

Gery Keszler 1993-óta küzd az AIDS ellen, többször járt már azokban az afrikai országokban, ahol a betegség a legelterjedtebb. Sajnos, még mindig van olyan törzs, ahol azt tartják, hogy az AIDS ellenszere az, ha az ember minél fiatalabb szűz (akár 1-2 éves!) kislánnyal közösül. Így a halálos kór elleni küzdelem fontossága még a totálisan homo-fóbok számára is világossá válhat.

Szerintem Francisco Costa saját magának tervezte a Countrymant...

Szerintem Francisco Costa saját magának tervezte a Countrymant…

Leugrottak a meccs után egy sörre.

Leugrottak a meccs után egy sörre.

Leugrottak a meccs után egy sörre.


A buli persze inkább hasonlított egy óriási melegfelvonulásra, csak felvonulás, rendőrök és tojások nélkül.

A fiúk mind előkapták a legmagasabb sarkú cipőjüket, és itt nem anya körömcipőjére kell gondolni, hanem 25-30 centis sarkakra.

Topmodelleket meghazudtoló módon vonultak, fejükön méteres díszekkel, elképesztő kosztümökben.

Az igazat megvallva, több szett láttán elgondolkodtam azon, hogy vajon mi köze van ennek az AIDS-ellenes küzdelemhez…
A bál idei témája a Föld volt, a legtöbben igyekeztek ennek szellemében felöltözni. Így fordulhatott elő, hogy a VIP-bulin, tuctuc zenére szeletelve két virágcserép oldalazott el mellettem, akiket két szarvas követett, méteres agancs-fesztávval (Terpesztés, Jolikám, terpesztés!).

MINI-vel az AIDS ellen

A tervezők és az autók

A tervezők és az autók


Azt hiszem, mostanra mindenkiben felmerült egy apró kérdés, hogy a fenébe kerül oda a MINI, és miért érdekes mindez? Nos, a mindenki-ilyet-akar-de-senki-sem-vesz-autó minden évben felajánl néhány MINI-t, hogy azt híres tervezők álmodják újra, majd azt elárverezik. Az ebből befolyt összeggel és természetesen a még nagyobb hírveréssel segítik Gery Keszler munkáját.

Az idei évben az örökifjú Diane von Furstenberg, Kenneth Cole és a Calvin Klein színeiben Francisco Costa dizájnolta át a kisautót. Így született egy piros és színes csókos, egy strasszos, szögecses vagány kabrió illetve egy vér elegáns, matt fekete Countryman az eseményre. Az utóbbi 40 000 euróért kelt el, a másik két autót pedig későbbi jótékonysági esteken árverezik el.

Kamu ez az Avatar dolog, nem is olyan magasak a navik.

Kamu ez az Avatar dolog, nem is olyan magasak a navik.

Elsuhant mellettem Manson nője

Az amFar gálára óriási sztárok is hivatalosak, így közvetlen közelről tapasztalhattam meg, hogy Dita von Teese milyen lehengerlő és bámulatos. Nem szokásom szétcsúszni hírességektől és jó nőktől, de ez a hölgy eszméletlen.

Annyira tátva maradt a szám, hogy a fényképezőgépet sem volt eszem elővenni, így ahogy jött, úgy el is ment az élmény egy pillanat alatt.

A revütáncosnőt legtöbben onnan ismerik, hogy ő volt Marilyn Manson felesége, valamint a nevéhez fűződik egy meglehetősen fülledt fürdőzés egy óriási pezsgőspohárban.

Mi az a red ribbon?

Az est egyik sztárvendége volt Whoopi Goldberg is, akit én persze azokból az időkből ismerek, mikor még apáca volt.

Feledhetetlen élmény volt élőben hallani az érces hangját és látni giliszta hatású haját. A délutáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagyon büszkén áll Gery Keszler kampánya mellé, hiszen este azt kell ünnepelni, hogy valakinek éppen ez az utolsó napja.

Így esett tehát, hogy július 17-én a bécsi Városháza és előtte lévő tér piros szalagot öltött, mely az AIDS ellenes harc jele.

A MINI-nek köszönhetően én is magamra tűzhettem azt a bizonyos red ribbont, és – talán csak a tömeg gyarapításával – de tehettem valamit a halálos kór terjedése ellen.