Olyan nincs, ami mindenkinek jó!

Hagyjuk most az olyasfajta demagógiát, hogy “már megint nekünk kellett az EU-ban elsőként bevezetni egy idióta rendelkezést, mert fontosabb a hatalomnak az EU, mint a saját polgárai”. Meg hogy “de akkor legyen rendes tömegközlekedés is, amíg a metróban büdös van, én biza autózok, akármilyen számra végződik a rendszámom”. Valamint hogy “a köcsög kormány odaadja Szerbiának a gázt, pedig ott verik a magyarokat, mink meg fűtünk a füstös olajjal, oszt még az autóból is kiparancsolnak a szerbek miatt”.

A TAXI mehet minden nap

A TAXI mehet minden nap


És hagyjuk azt is, hogy “márpedig ezeket a megátalkodott autósokat csak ilyen drasztikus eszközökkel lehet kirobbantani a füstokádó szörnyetegekből, él-jen-Dem-szky”. Meg hogy “egy kis kényelmetlenséget bizony mindenkinek örömmel kell vállalni, gondoljunk csak szegény asztmásokra, milyen jó lesz most nekik”.

Lehetne persze ezekről is hosszasan beszélgetni, de én inkább felvetek néhány konkrét problémát, hátha azzal többre megy, aki netán a városvezetésnél olvassa a vezess.hu-t.

Önök egyébként mit szóltak hozzá? – Videó

Ész nélkül nem megy!

Az egyedi és a külföldi renszámban is van szám. Az utolsó jegy számít!

Az utolsó jegy számít!


Elfogadom, hogy a guruló autók számának megfelezése csökkenti a főváros légszennyezettségét. De így, ész nélkül bevezetni egy ennyire radikális módszert vagy ostobaság, vagy nagyon durva nemtörődömség. (És persze leginkább mindkettő.) Egyik napról a másikra, minden előzetes kommunikáció nélkül azt mondani az autósoknak, hogy holnap bizony BKV, milyen dolog már ez?

Ha Demszkyék tudták, hogy be akarják vezetni ezt az új szabályozást, már hónapokkal ezelőtt el kellett volna kezdeni felkészíteni a népet, hogy mi várható. Emberek: nézzetek utána, mi lesz, ha kihúzzuk alólatok a kocsit!; mondhatták volna a médián keresztül orrba-szájba már december elején, amikor kiadták a rendeletet. És nem csak kommunikálni kellett volna az alapos felkészítéshez.

Mihez kezdjen például, aki az M1/M7 felől közelítené meg a fővárost? Hova dugja a kocsiját, hol szálljon át tömegközlekedésre, ha vidéken lakik, de a vízfejben dolgozik? Mátyás király, vagy akár bármely józan paraszt nyilván kijelölt volna hatalmas önkormányzati tulajdonú területeket a város határában alkalmi P+R parkolónak (persze, ha még egyáltalán vannak ilyenek). Vagy legalább lezárta volna parkolónak a bevezető sztrádaszakaszok külső sávjait, és ad-hoc BKV-járatokkal fuvaroztatná be az ingázókat a nagyobb tömegközlekedési gócpontokig. A rendőrség pedig büntetések helyett őrizhetnék a kocsikat – így legalább lenne társadalmi haszna is a munkájuknak.

Szmogriadó esetén is előny a diplomata rendszám

A diplomata rendszám most is előny


És bizonyára azt is bevezette volna, akibe városvezetőként egy csepp etikai érzék szorult, hogy a szmogriadó idején mondjuk egész napra legyen érvényes egy BKV-jegy. Hogy ne szívjon aránytalanul sokat az európai viszonylatban is bazi drága vonaljegyekkel, aki nem olyan szerencsés, hogy metró mellett lakjon/dolgozzon. Így sokan most csak több átszállással, akár ezer forintos nagyságrendű költéssel válthat(unk) ki egy máskor pár deci üzemanyaggal megtehető utat.

És Igazságos Mátyás főpolgármester nyilván már eleve nem is adta volna profitéhes magáncégek kezére a fizető parkolás intézményét. Ezért most megtehetné, hogy ingyenessé teszi a parkolást a szmogriadó idejére, hogy ugyan ne kelljen már kétóránként hazautazni a máskor kocsival melózni járó albérlőknek, cégautó-júzereknek – akik ugye nem kaphatnak ingyenes parkolókártyát lakásuk utcájába.

Valamint Mátyás király talán nem lett volna annyira pofátlan, hogy az orvosok, kukásautók, rendőrök, taxisok mellé összes saját udvari hintaját és udvaroncai szekereit is besorolja a szabály alóli kivételek közé. A főpolgármester ezt teszi: a fővárosi önkormányzati hivatalok járművei mindig mehetnek, akár párosak, akár páratlanok. Mintha nem lenne annyi Audi a közigazgatási gépparkban, hogy aki tényleg siet, vagy BKV-fóbiás, elvihesse ilyenkor a kolléga páros, vagy páratlan végű kocsiját. Stílustalan, kicsinyes baromság.

És az olyan apróságokat már tényleg csak a teljesség kedvéért írom ide, hogy mi a helyzet azokkal, akik mondjuk csak betűkből álló amerikai rendszámmal közlekednek? (A betűre végződő, de számokat is tartalmazó rendszám nem ér, ott az utolsó szám paritása számít.) Mi van a külföldiekkel; ők vajon honnan fogják tudni, hogy éppen miért bünteti őket a rendőr? Mi van azokkal, akik épp elutaznának a fővárosból, mondjuk egy sítúrára, mert mától ketyeg a szállásfoglalás? Mi van azokkal, akik épp hazatérnek egy sítúrából, sok csomaggal, kisgyerekkel? Pár kivétel még belefért volna a rendeletbe, egy eseti engedélyeket kiadó call-center meg a főváros büdzséjébe.

Nincs ez így jól. Jobban mondva: nincs jól így ez – se.

Szmog, a szürke gyilkos


A szmog elnevezést először 1905-ben használta egy francia orvos, a “smoke” – füst és a “fog” – köd szavak összevonásával. A szmog nem csak kellemetlen, de veszélyes is. Fő összetevői, a korom és a por, de kéndioxid tartalma is jelentős.

A Budapestet most sújtó szmogot redukáló, más néven londoni szmognak nevezzük. A szervezetre gyakorolt káros hatását jól mutatja az 1952-es, névadó londoni szmog, amikor egy hét alatt több ember halt meg, mint a legutolsó kolerajárvány idején. A redukáló szmog asztmát, sőt, halálos kimenetelű tüdőödémát is okozhat; e mellett a meglévő asztmás és egyéb légzőszervi betegségek tüneteit is súlyosbítja.

Páros vagy páratlan? – Videó 1


A redukáló szmog létrejöttéhez több feltétel együttes megléte szükséges. Ezek a hideg, a szélcsendes időjárás, a magas relatív páratartalom, a magas légnyomás, és természetesen a légszennyezés: a por, korom (méretük 1 nanométertől 100 mikrométerig terjed) és a kén-dioxid.

A szmog másik fajtája, a fotokémiai szmog elsősorban nyáron, tartós meleg idején jelentkezik, amikor az ultraibolya sugárzás hatására nitrogén-dioxid, ózon, szabadgyökök hidrogén-peroxid és PAN (peroxi-acetil-nitrát) keletkezik.

Forrás: Wikipédia