Nem lehet mindent egy kalap alá venni. A legkézenfekvőbb, ha rovatonként nézzük végig 2007 legolvasottabb cikkeit. Új Trabant, új Lada, új Mondeo, Il Ferro, autópálya-matrica, Völgyhíd, sztárok autói, Räikkönen a bajnok?, Csalonzó és a McLaren, kötelező biztosítás, halálos kínai autók – volt itt minden.

Hírek

Ő volt a legkitartóbb

Ő volt a legkitartóbb

Ő volt a legkitartóbb


A 2007-es év legolvasottabb híre a vezessen: “Egy pekingi bevásárlóközpontban érdekes versenyt hirdetett a Chevrolet. Az a versenyző kapta meg a kiállított Aveót, aki a legtovább volt képes szopogatni az autót.”

Nem nagy szám, gondolhatnánk, de a cikk címe, amit le sem merek írni (szerencsére a hírszerkesztő megtette) annyira tömören és pikánsan foglalta össze mindezt, hogy nem győztek kattintgatni az olvasók.

Januárban a BBC autós műsorában bemutatták a felvételeket Richard Hammond balesetéről. A műsorvezető 463 km/óra körüli sebességgel repesztett, amikor a lökhajtásos járgány jobb első kereke megadta magát. Erről mi sem maradhattunk le. Később sajnos beigazolódott félelmünk, miszerint nem a reklámautókban rejlik az évtized legnagyobb üzlete, majd az amerikai katonák ámokfutásával sokkoltuk az embereket.

Nem jött a segítség sajnos

Nem jött a segítség sajnos

Nem jött a segítség sajnos


A hónapok teltek-múltak, mi pedig beleszaladtunk egy luxus Daciába, jeleztük, hogy mi is otthon vagyunk a netes aktualitásokban és nem fürödtünk le. A nyár közepén tudatosult bennünk, hogy megszűnik az autópálya-matrica, majd Talma annak ellenére nyert, hogy amatőr.

Ezután a téli gumi azonnali beszerzésére buzdítottuk azokat, akik még nem tették meg, mert a meteorológusok havat jósoltak már november közepére. Az év utolsó nagyobb híre pedig a Suzuki Swift Sedan esetleges Magyarországi értékesítését feszegette.

Forma-1

Loser Lewis

Loser Lewis

Loser Lewis


Azt, hogy Räikkönen lett a világbajnok mindenki tudja jól. Ki gondolta volna azonban, hogy ez a hír nem kerül a Top 10-be az év végeztével? Bezzeg az, hogy mégsem ő nyert, toronymagasan megnyerte a rovat legolvasottabb cikke címet.

Na persze történt egy pár hajmeresztő eset idén. Például lezuhant a Forma-1-vezér és túlélte. Kire gondoltál? Ugye te is Dave Richardsra, a Prodrive vezérére?

Az egyik legérdekesebb téma természetesen Alonso távozása és a kémügy volt. Az egész talán a két McLaren pilóta kakaskodásával kezdődött a Hungaroringen, még szerencse, hogy az ezekről készült videofelvételeket mindenki saját maga elemezgethette.

Szelid motoros

Szelid motoros

Szelíd motoros


“Elmaradhat a holnapi futam?” A cikk megszületésekor ez a cím biztosan beszédesebb volt, mint így utólag. Utánanézve már könnyű megállapítani, hogy a Japán Nagydíjról volt szó. Szerencsére végül nem maradt el, így mindenki megcsodálhatta Massa és Kubica vakrepülését a véghajrában.

Igazi “Ízirájderek” ezek a fiúk és nemcsak a versenypályákon. A pilóták kertjeiben, garázsaiban körbenézve kiderítettük, ki mivel üti el az idejét, ha leveszi a tűzálló overált.

Vajon melyik teszt keltette fel a legtöbb ember érdeklődését 2007-ben? (A válasz a következő lap alján!)


Időszakos rovatok

Itt a vezessen vannak úgynevezett időszakos rovataink, kár lenne szó nélkül elmenni mellettük. A két idei autószalon (Genf és Frankfurt) mellett a Biztosítás, a Használt tesztek és a Töréstesztek közül választottuk ki a legnépszerűbb cikkeket.

Ja, csak egy makett

Ja, csak egy makett

Ja, csak egy makett


Márciusban, a Genfi Autószalonon látott tanulmányok közül a Lada C volt az egyik legérdekesebb, amiről sikerült kiderítenünk, hogy gyártani is fogják a jövőben. Ezután már meg sem lepődtünk rajta, hogy a Frankfurti Autószalon legnagyobb slágere a szocializmus másik gyöngyszeme, a Trabant lett, annak ellenére, hogy az csak egy makett.

Mindenki hallott már csodálatos történeteket elvakult suzukisok szájából. A 4 literes fogyasztás, a 6 másodperces gyorsulás, vagy éppen az akácmézben is 14 ezret forgó motor főszereplésével. Mi kiderítettük, mi ebből az igazság. Használtautó-tesztjeink közül ez a hiánypótlás vitte a prímet.

“Vennél olcsó kínai autót?” – tettük fel a kérdést egy szavazással. A válaszadók 42%-a szerint “a töréstesztek aggasztóak, soha!” Ennyire meggyőzte volna őket a kínai autó, kontra betonkocka videó? Na jó, azért ha az autó fele(!) eltűnik egy ilyen balesetben, az nem sok jóval kecsegtet. Azért, ha majd kínai autónk lesz, ne spóroljunk a kötelezővel, hiába könnyű!

Az időszakos rovatok legnépszerűbb cikkei

Magazin

Inkább majd mi segítünk!

Inkább majd mi segítünk!

Inkább majd mi segítünk!


Idén minden létező autós témába belemélyedtünk. Ablakmosóktól, illatosítókon át, slusszkulcsig mindent kipróbáltunk, sztárok autóit vizsgáltuk itthon és külföldön egyaránt. 10 anyagot választottam ebből a kategóriából is, leginkább olvasottság alapján, de szívem szerint a 2007-es év összes magazin cikkét felsorolnám. Aki hozzám hasonlóan, szívesen felidézné ezeket a cikkeket, a 22-es laptól kezdődően (21, 20, 19…), szépen kattintgassa végig ezeket az írásokat!

Szakmai és kevésbé szakmai cikkek váltogatták egymást. A “Tényleg szarok a francia autók?” című cikkünkben a tulajdonosok véleményére voltunk kíváncsiak, akik őszintén vallottak saját járgányaikról. Az idén kb. négyszer átadott M7-es völgyhíd és a folyamatosan bővülő, de soha el nem készülő M7-esről szóló írásunk is elnyerte az olvasóink bizalmát. Emellett autóvásárlás előtt állóknak nyújtottunk segítséget beszédes című, tartalmas cikkeinkkel pl.: “Milyen autóra költsük a pénzt?

Ő is azért kapott autót? :)

Ő is azért kapott autót? :)

Ő is azért kapott autót? :)


A sztárok autói téma a Forma-1-nél is nagyon menő volt, szeretünk turkálni mások zsebében. Így hát Madonnától Anettkáig, itthon és külföldön benéztünk mindenkihez. Még egy szultánhoz is, akinek van vagy 3000 autója. És persze bebizonyosodott, hogy a miniszterelnök neve is mindig jól cseng egy cikk címében.

És mit lopnak leginkább? A köztudatban az él, hogy a nagy és drága német autókat lopják leginkább. Arányaiban tényleg sokat elkötnek belőlük, de a legnagyobb veszélyben mégis a Swift, az Astra és más népautók vannak.

Teszteltük az új Ladát

Teszteltük az új Ladát

Teszteltük az új Ladát


Tesztek

Itt nincs átverés, a cikkek címei általában magukért beszélnek. Az emberek azért olvassák el őket, mert érdekli őket. Év autója választás? Sehol nincs az igazi felméréshez képest, amit mi végzünk az olvasóinkkal közösen.

Nálunk a Fiat 500 csak a 10., a győztes pedig az új Lada, amit egyenesen a Hungarolada központjából hoztunk el. A Logan kombi hasonló népszerűségre tett szert.

BUÉK!

Most irány, mindenki bulizni! Szóljon reggelig Koppány dala!

Koppány!!! :)