Akadály autókból

Ott kapott nagyot

Ott kapott nagyot


A képernyőn a rendőrség és a demonstrálók a műveleti területté vált Nagymező utcában hadakoznak. Pár autót már oldalukra borítottak a tüntetők, valami már ég is, ami a sötétben nagyon látványos. Erre mindig rámozdulnak a tévékamerák.

Épp egy csendben álló Mazda6 és egy kombi Accord kapja a magáét, útakadálynak szánják a rendőrséggel szemben. Mire gondolhat az az ember, aki a tévében azt látja, hogy 1-2-8 vagy akárhány milliós autóját vadidegenek rángatják?

Bent musical, kint csapatmozgás

Egészen véletlenül ismerjük az egyik károsultat. Sz. Gábornak, az Accord tulajának eszébe sem jutott, hogy jobb lett volna villamossal érkeznie a színházba. A hosszú évekig használt Civicből nemrég ült át a most egy éves Accordba. A Honda városban is beéri 7,6 literrel, belefér a sícucca, erős és kényelmes: a dízel Tourer az az autó, amire régóta vágyott.

A tükör biztosan kuka

A tükör biztosan kuka


Fél 10-kor van vége az Oltári srácoknak, de már a szünetben sejteni lehet, hogy nincs minden rendben. A felvonások között senki nem tudott kiszaladni a szokásos cigizésre, mert a színház ajtaját bezárták. Az ott felvonuló rendőrök akarták így, mert a területen csapatmozgás van foganatosítva.

Háromórás várakozás

A Thaliában időközben lemegy a függöny, némi sorban állás a kabátokért és Gábor visszatér az autóhoz. Ő nem az utca közepén hagyta, de az összetűzések során kirángatták a járda mellől. Elsőre a kifacsarodott visszapillantó tűnik fel, aztán a nagy hátsó horpadás, majd egy kisebb, szintén a jobb oldalon.

A túloldalon jönnek a helyszínelés szépségei, a becsült kár és a válasz arra, beszáll-e a biztosító


A 107-en nem tudja senki, mikorra várhatóak a helyszínelők, végül éjjel fél egykor befut két rendőr. Korrekten jegyzőkönyvezik a sérüléseket (3×5 és 20×24 cm-es horpadás jobb oldalt, letört jobb külső visszapillantó tükör), gondosan rögzítik az adatokat az időjárási körülményekkel együtt, a dokumentum szerint csináltak pár fotót is, de ez nem rémlik a tulajdonosnak.

Rosszabbul is járhatott volna, de szerencsésnek nem mondanánk

Rosszabbul is járhattak volna


Legalább nincs felgyújtva!

A kárérték megbecslésére a kocsi gazdáját kérik fel a rendőri erők, ő 450 000 forintot tippel, ez szerepel a jegyzőkönyvben.

A karosszéria sérüléseire még nincs ajánlat, a tükörre egy budapesti márkaszervizben 68 400 forintos árat mondanak áfa nélkül, de a beszerelésért nem gombolnának le külön pénzt.

Bármennyi is lesz a kár, a tulajdonosnak kell kigazdálkodnia, mert az ő casco-biztosítása csak lopáskárra és totálkár esetén fizet.

3 órát kellett várni a helyszínelésre

3 órát kellett várni a helyszínelésre


Ez nem kis pech, de Gábor örül, hogy nem járt rosszabbul. Két horpadással és egy letört tükörrel megúszta, autóját senki nem borította fel, az Accord nem égett ki és nem szórták meg gumilövedékkel.

Nem hitte volna

Jobb tükör nélkül is generációk nőttek fel – mondja, de bántja az értelmetlen utánajárás és a váratlan kiadás. Az Accord gazdája kicsit magát is hibáztatja, amiért nem gondolt arra, hogy Gyurcsány Ferenc operaházbeli beszéde miatt a környék veszélyessé válhat.

Egyikünknek sem spontán privatizáció volt a jele az oviban, de mégsem értjük, hogy ez az autó ki a fenének ártott?