Sokak örömére idén sem pusztán gyorsulási versenyeket rendeznek majd a tököli pályán. Giltner Attila Gábor és csapata már tavaly is bizonyított, ám idén a látogatók és a kiállító cégek igényei alapján nemcsak első osztályú autókra, hanem egy ténylegesen megújult rendezvényre is számíthatunk.

Tavaly többen elégedetten néztek körül az első tököli gyorsulási Futamon. Valószínűleg valami másra, valami laposabbra számítottak, mint amilyenek a korábban megismert, hasonló profilú rendezvények voltak. Már délutántól várták az érdeklődőket az olyan plusz szolgáltatások, mint a szlalom, az őrületes roncsderbik, vagy a Carstyling szépségverseny-karám.

Persze az induló kocsik se voltak kutyák, 2005-ben Tökölön megjelentek az első igazi Ausztriából, Németországból érkező dragsterek is a korábbi Ladák, Kispolskik helyett. Ez még csak a kezdetet jelentette, mert idén még többen jönnek, nemcsak külföldről, itthonról is. Sok új versenyző, erősebb gépek, komoly időrekordok várhatóak a futamon. Nem is csoda, hogy több neves tuningműhely dolgozik rajta éjjel-nappal, hogy az újdonságai is ott legyenek hazánk legkomolyabb autóinak megmérettetésén, az igazi húsvéti kerozin locsoláson, avagy a Tököli Futamon.

Van is miért bütykölni, mert az országos bajnokság indulói egyedi rajtszámot és több gyorsulási időt kapnak. Akinek ez még nem volna elég ahhoz, hogy kilátogassanak, azoknak büszkén jelenthetjük ki, hogy a rendezvényre jön versenyezni a Német Bajnoknő (Ulrike Golde, German Master Craftswoman) Super Compatiton Dragsterével. Annak fényében gyakoroljuk otthon a fényképezést, hogy autójával körülbelül 8 másodperc alatt teszi meg a 402 métert.

Miután a profikról és a tuningőrültekről már esett szó, azt sem árt tisztázni, hogy mi várja azokat, akik pusztán azért látogatnának ki, hogy jól érezzék magukat, vagy mert szívesen tesztelnék saját autójuk tudását. Nekik ajánljuk az új hobby kategóriát, mely csak időmérést jelent. Magyarul nincs gépátvétel, vagy különösebb várakozás, se döntő. Mindössze egy jelenléti lapot kell kitölteni, és meghatározott ideig szabad a játék. A rendezvényen déltől este 11-ig a tavalyi 1.500 forintos ár ellenében korlátlanul táthatják szájukat az érdeklődők, azaz a futamokon kívül megnézhetik – és kipróbálhatják – az újra induló szlalomversenyt, szétfüstölhetik a kopott gumikat, kiállítók standjaiban gyönyörködhetnek, és sok-sok sztárt láthatnak majd a versenyzők és a nézők között.

A lényeg: április 16., Tököl, repülőtér. START: 12:00; Döntők: 22:00 Belépőjegy 1500HUF/Fő; 12 év alatt a belépés ingyenes!

Nincs más hátra, mint előre, találkozunk április 16-án Tökölön, ahol a minőségi szórakozás szerelmesei találkoznak!