A Mazda Kusabi tanulmányautó először a 2003-as Frankfurti Autószalonon volt látható. A tanulmány egy városi, de sportos autót mintáz, amely korszerű dízelmotorjával rendkívül környezetbarát és takarékos is.

Használtautóval foglalkozó rovatunkban ezúttal a Skoda Fabia gyengéit és erényeit soroljuk fel egy szerelő segítségével. Tesztrovatunkban a kétliteres 136 lóerős motorral szerelt Mitsubishi Lancer kombi változata, valamint a 3 literes 177 lóerős turbódízel motorral hajtott Opel Signum szerepel.

Műsorunk legszebb autója az 1979-es évjáratú Rolls Royce Silver Shadow II, amelyet egy V8-as 6,7 literes motor hajt. Jóval modernebb a következő szereplő, ugyanis ez első sorozatgyártású hibridautóról, a Toyota Prius-ról van szó. A hat év után megújult Priusban a villany- és a benzinmotor összesen 113 lóerőt teljesít, átlagfogyasztása pedig 4,3 liter.

Ma már Magyarországon is közkedvelt a körforgalmak alkalmazása, amely helyes a legtöbb esetben jócskán meggyorsíthatja egy kereszteződés forgalmát. A helyes viselkedésről Varga András beszél vezetéstechnikai rovatunkban.

Az Autótrend következő adása vasárnap délután 13:35-kor, ismétlése pedig éjfél után 5 perccel látható.