Autóhifi kiállítás Sinsheimben, második rész 1

Autóhifi kiállítás Sinsheimben, második rész

A cikk első része itt olvasható el!

Népszerűek voltak a JVC készülékek. Mini installációban is nagyot alakítottak, és show-ban is a legjobbak közt végeztek. Nagy volt a felhajtás az Audiobahn standon is. Amerikai zászlóba öltöztetett csinos lányaik itt-ott fedetlen részletekkel csábították a férfi látogatókat. Látványos és jó műszaki kivitelű termékeik, valamint bőséges szerelési anyag kínálatuk, az aprólékos és ötletes beszerelések mellett senki nem tudott közömbösen elmenni.

Hasonló bőség és profizmus érzetét keltette az ACR kiállítása, ahol a beszerelésekre, demoautókra helyezték a hangsúlyt. A felkészült személyzet és a bőséges irodalom a legapróbb részletekig kiszolgálta az egyes audiokomponensek után érdeklődő vásárlójelölteket. A profin kivitelezett autók optikai tuningja is egyedülálló volt a rendezvényen.

Osztrák sógorainkat képviselte a StreetPower-legénység, akik a tavalyihoz képest nagyobb és reprezentatívabb környezetben mutatták be kibővült kínálatukat. Fiatalosabb, jó küllemű termékeik az ifjú korosztályt célozzák meg, de hangjukkal bármely igényesebb hangzásra vágyó zenefogyasztót képesek kiszolgálni.

A svéd DLS csapat egy nemzetközi versenyeken már bizonyított autóját állította ki. Sok újdonsággal találkozhatott itt a “Természetes hang” iránt érdeklődő látogató. A hangminőség versenyek koronázott királyaként ismertté vált DLS az idén a hangnyomókra is gondolt SP szériájával, ami reméljük a maga nemében legalább olyan sikeres lesz, mint az SQ (Sound Quality) versenyeken a legendás DLS Ultimate.

Ezen a standon is kiemelkedő volt a kiszolgálás. A kis Mazda tulajdonosa szívesen bemutatta autóját bármely érdeklődőnek, kollégái folyamatosan technikai és beszerelési tanácsokkal látták el a látogatókat. Szerelési és a beszerelést könnyítő segédanyagokban is egyedi kínálattal találkozhattunk. A DLS minden beszerelési ötlethez kínál anyagokat a Hi-End kábelektől kezdve a profi kárpitanyagokon át a legjobb átvitelt kínáló csatlakozókig.

Szeretnék kitérni még egy kicsit részletesebben a környező standok közül üde színfoltként kiemelkedő Dragster kiállításra is. Saját arculatot kapott új termékekkel kiléptek a Rockford Fosgate árnyékából, szakítottak a régi RF széria idejemúlt külsőségeivel. Ötletesen kialakított demo eszközeik, magas szintű technikát sejtető készülékeik kellemes perceket hoztak az idelátogatónak.

Sony-ék az új fejegységek mellett még mindig X-plód-ban utaztak. Érdekes felfogásban tervezett újdonságaik küllemét szokni kellett, de a jövőt sugalmazó technika és szolgáltatások jól emészthetővé tették a látottakat.

A szerelvény- és alkatrészgyártók részén egyértelmű volt a kínai uralom. Egy-egy katalógusban nem volt nehéz megtalálni neves gyártók termékeinek komponenseit. Szerelési anyagban is kellemes meglepetést hoztak távol-keleti barátaink. Nagyon úgy fest, hogy ebben és alkatrészben ott a világ közepe. Digitális technikában is láttunk érdekességeket, például: kéttenyérnyi 2×60 wattos digitális erősítőt, hangprocesszorokat a jobbik fajtából.

Végszó gyanánt el szeretném mondani, hogy nagyon jól szervezett rendezvényen vehettünk részt, amely teljes képet mutatott az autóhifi világáról. A téma iránt érdeklődőket biztatnám a jövő évvel kapcsolatban, biztosan páratlan élményeket szerezhetnek az ide látogatók. A versenyekkel, rendezvényekkel kapcsolatban jó tájékozódási lehetőséget nyújt az EMMA ( Európai Mobil Média Szövetség) valamint a HUMMA (Magyar Mobil Média Szövetség) honlapja: www.emmanet.com és www.humma.hu.

Autóhifi kiállítás Sinsheimben, első rész