Autóhifi kiállítás Sinsheimben, első rész
Évről-évre Sinsheim, egy Frankfurttól 80 kilométerre lévő kisváros ad otthont az autóhifi gyártók és forgalmazók legnagyobb tavaszi kiállításának. Ebben az évben április 26-28-ig tekinthették meg az érdeklődők az aktuális készülékújdonságokat, új installációkat. A tavalyi évhez viszonyítva bővült a kiállítók sora, új cégek jelentek meg mind Európából, mind a Távol-Keletről.

A régi ismerősök közül a Rockford Fosgate, a Hifonics, a Hertz- Audison, és a Blaupunkt a tavalyi díszletekkel és új autókkal prezentálták ez évi kínálatukat. A Clarion „interaktív” standja különösen felkeltette a figyelmünket. A neves japán gyártó teljes kínálatát bemutató demófalakon mindenki végignézhette, kipróbálhatta akár a felsőkategóriás termékeket is. A bőséges multimédia-konfigurációs megoldás mellett nagy érdeklődés kísérte az a new faschion fejegységeket, amelyek folytatták a tavalyi alu design vonalat, de színesebbé érdekesebbé váltak a frontpanelek.

Unikum az újdonságok közt a DXZ928R CD-rádió kombináció, amely beépített DSP-vel (digitális hangprocesszor), lecsúszó kezelőfelületével, aprólékos beállíthatóságával és páratlan hangjával bűvölt el minden érdeklődőt. A látogatókat folyamatos filmbemutatók, ismertetők szórakoztatták. A Becker cég hatalmas területen, gigantikus díszletekkel, a navigáció jegyében állított ki.

Itt jegyezném meg a kiállítással kapcsolatban, ez a rendezvény is rámutatott arra, hogy a gyártók közt feloszlani látszanak az autós szórakoztató-elektronika területei, és ezáltal a piac is. Vannak, akik a HI-FI elkötelezettjei és emellett kínálnak navigációs és multimédia megoldásokat is. Vannak mások, pl. Becker, Blaupunkt stb., akik a navigációt és a multimédiát tartják a fő irányvonalnak, és a jó hangot ezek mellett igyekeznek biztosítani.

A „Kék Pont” szintén monumentális díszletekkel, egy sor újdonsággal rukkolt ki. A stand érdekessége volt a hatüléses demosarok, ahol autós léptékkel mérve nagy LCD-monitoron navigálhattunk, játszhattunk, élvezhettük a TV műsorokat. A DJ szobában folyamatosan mutatták be a hangtechnikai kínálat új elemeit.

A Grundig szép kollekciót hozott a gyári beépíthetőségű készülékeiből, melyek egyszerűen beszerelhető, környezetükkel abszolút harmonizáló megoldást kínálnak azoknak, akik nem szeretnének nagyon hozzápiszkálni autójukhoz, viszont többet akarnak a gyárilag kínált alapkészülékeknél.

A VDO-Dayton kivitelében mindig a jövőt idézte. Így volt ez idén is. Felsőosztályos high-end készülékei futurisztikus, de minden részletében ízléses külsőt kaptak. Jellemző a termékekre a jó áttekinthetőség, a sok komfortszolgáltatás és az átlag feletti hang.

Sok érdeklődő tolongott a Pioneer szigeten, ahol igényes Mini Cooper és Volvo kabrió installációt láthattunk, tesztelhettük a navigációs készüléküket és U2 koncertfilmet nézhettünk a mobil-média autóban.

A legjobb szerviz és a legjobban kivitelezett beépítések díját a Hertz kaphatta volna. Minden autó és demofal mellett volt egy kollégájuk. Mindenki, aki tesztelni akarta az autókat, lehetőséget kapott, szakszerű bemutatással körítve. Ez sajnos a legtöbb kiállítónál hiányzott.