Az Insignia és az új Astra után most a kiskategóriában is bevezeti az Opel konnektivitási szolgáltatását: a frissített Corsában a legutóbbi IntelliLink infotainment-generáció jelenik meg. 
Az R4.0 IntelliLink rádió hozza be az Android Auto és az Apple CarPlay alkalmazásokon keresztül az okostelefonok világát, míg az  internetkapcsolatról az Opel OnStar gondoskodik. Az online- és szolgáltatási asszisztens, illetve speciális antennája 4G/LTE-WLAN-hotspottá teszi a Corsát. 


Az R4.0 IntelliLink rádió a hétcolos, színes érintőképernyőt és az USB- és Bluetooth-csatlakozást kínálja, hanem már kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto rendszerrel is (Android 5.0 Lollipoptól és Apple iOS 7.1-től). A Corsa valamennyi utasának személyes okostelefon-szolgáltatásait elérhetővé teszi az autóban. Ha az iPhone vagy az Android okostelefon USB-vel csatlakozik az R4.0 IntelliLinkhez, akkor ezeket azonnal felismeri. Amint létrejött a kapcsolat, a telefon képernyője jelenik meg a hétcolos IntelliLink-monitoron, és közben fel is töltődik a telefon akkuja.
Az érintőképernyőről vagy a Siri hangvezérléssel lehet hívást kezdeményezni, üzeneteket küldeni és fogadni, vagy zeneszámokat meghallgatni, és természetesen az egyéb, az Android Autóval vagy az Apple CarPlay-jel kompatibilis appok használata is lehetséges.
Okostelefon-integráció, wifi-hotspot az Opel Corsában 3


Annak, aki további navigációs opciókat szeretne az Apple Maps és a Google Maps mellett, rövidesen rendelkezésére bocsátja az Opel a hordozható, és a Corsába integrálható TomTom GO 40-et is.
Az Ople ígérete szerint a Magyarországon 2016-tól élő OnStar-szolgáltatás különösen stabil mobil internetkapcsolatot biztosít az autóban és közvetlen közelében. Az integrált 4G/LTE nagy teljesítményű WLAN-hotspottá teszi a Corsát, akár hét eszközzel is elbír. A wifi-hotspot használata az autó első forgalomba állításától 12 hónapig ingyenes, csak az Opel OnStar hardverért kell egy egyszeri összeget fizetni.
Az OnStarral emellett gombnyomásra elérhető a személyes online- és szolgáltatási asszisztens az éjjel-nappali automatikus baleseti segélyhívástól az autómentésen és az autólopási segítségen át a járműdiagnosztikáig, valamint hozzá kapcsolódik a myOpel okostelefon-alkalmazás: az Opel OnStar használója az autón kívülről is kérhet segítséget, a kocsit távvezérléssel zárhatja be vagy nyithatja ki, illetve lekérdezheti annak legfontosabb adatait.