P90212248_highRes_bmw-bikes-2016-03-20 A BMW abszolút célja, hogy a két- és négykerekű gépjárművei után kerékpárjaival is meghódítsa a vásárlókat. Ennek érdekében a 2016-os modellek 28 colos felniket, új színsémákat, ötletes járműtervezési megoldásokat, valamit új dizájnt kaptak. A BMW-kerékpárok klasszikusaként ismert BMW Cruise Bike vadonatúj kiadása Mineral White ásványfehér és Aqua Pearl Blue gyöngyházkék színekben kerül forgalomba. A következő vázméretek közül lehet választani:

  • S = hozzávetőlegesen 160 – 175 centiméteres testmagassághoz
  • M = hozzávetőlegesen 175 – 185 centiméteres testmagassághoz
  • L = hozzávetőlegesen 185 – 195 centiméteres testmagassághoz

P90212200_highRes_bmw-cruise-bike-2016

BMW Cruise Bike

  A Cruise M Bike matt fekete fényezéssel érkezik a piacra, amelyet az M divízió közreműködésének jelképeként a felnik és néhány apróbb elem vörös fényezése hoz kontrasztba. A modell dinamikus karakterét szénszálból készített távtartó és nyeregcső is nyomatékosítja.
P90212206_highRes_bmw-cruise-m-bike-20

Cruise M Bike

A BMW 2016-os kerékpár-kollekciójának másik sztárja a Cruise e-Bike. A Frozen Brilliant White Metallic hófehér metálfényezés és az ezzel harmonizáló fekete elemek mellett az e-Bike legütőképesebb tulajdonsága a BOSCH által készített, tekerést segítő elektromos hajtás, melynek rendkívül keskeny kialakítását az alumínium váz vonalvezetése szerint tervezték meg. A 400 Wh-s akkumulátorral dolgozó elektromos motor a BMW modelljeire jellemző mobilitási élményt hivatott fokozni: a Performance Line névre keresztelt rendszer a hajtási igény szerint aktiválódva segíti a kerékpározó teljesítményét, egészen 25 km/órás sebességig.
P90212204_highRes_bmw-cruise-e-bike-20

Cruise e-Bike

A kerékpáros mozgását másodpercenként csaknem ezerszer frissítő szenzorok figyelik és elemzik, így amint a BMW Cruise e-Bike érzékeli, hogy a kerékpárosnak segítségre van szüksége, az elektromos motor az optimális rásegítés mértékével támogatja a sportolást. Az elektromos motor bármikor kikapcsolható, illetve függetleníthető a hajtáslánctól, és a kerékpáros beavatkozása nélkül, önálló kerékpár-meghajtásra is alkalmazható. A fedélzeti komputer igény szerint az ideális sebességváltási javaslatokat is kijelzi. A felnőtteknek készített klasszikus bringák mellett a bajor gyártó a fiatal sportolókra is gondol a Cruise Bike Junior modellel. A feltűnően könnyű, mégis rendkívül merev alumínium vázzal szerelt, egyszerre sportos és erőteljes kiállású kerékpár matt fekete és fényes fehér színben kerül forgalomba, vörös árnyalatú nyereg- és markolatrészletekkel.
P90212211_highRes_bmw-cruise-bike-juni

Cruise Bike Junior

A kerékpározás biztonságát hatsebességes Shimano markolatváltó, kiterjedt fényszórású első lámpa és magas fényű hátsó helyzetjelző garantálja. A nyereg magassága és dőlésszöge a gyerekek testmagassága szerint állítható. A BMW vadonatúj kerékpár-kollekciója és a kiegészítő felszerelések 2016 áprilisától válnak elérhetővé. Íme az árlista:
  • BMW Cruise Bike: 344 500 Ft
  • BMW Cruise M Bike: 415 500 Ft
  • BMW Cruise e-Bike: 1 073 000 Ft
  • BMW Cruise Bike Junior: 155 800 Ft