Előtérben a büszke alkotó

Előtérben a büszke alkotó

Hézagos az időjárás elleni védelem

Hézagos az időjárás elleni védelem

Ülésfűtés is van

Ülésfűtés is van


Az egyedi autó-átépítéseiről ismert Andy Saunders a Kampers and Kars lakóautó-kereskedés kérte fel a pöttöm járgány megtervezésére és megalkotására. 

Eredetileg viccnek szánták, de a hatalmas érdeklődést látva a mérnök hajlandó akár kisüzemben gyártani a mobil agglegénylakást. 
A Pedal Bedzz elkészítéséhez a lakóautós körökben legendásnak számító, pirinyó Bedford Bambiból indultak ki, és ebből további közel két métert vágtak le. 
Az így kapott, 120 x 120 centis térben szorítottak helyet konyhának és étkezőnek – pontosabban konyhának vagy étkezőnek, hiszen a mosogató és a tűzhely az egyik ülőpad alatt rejlik. 
Az ágy a sofőrállás fölötti részben kapott helyet; alaphelyzetben ugyan itt legfeljebb egy tacskó férne el, de széltében 76 centivel megtoldható, így már alhat itt egy felnőtt, ha nagyon akar. 
A szerkezet legfurcsább eleme mégis a hajtáslánc: a lakómobil mozgatásáról két pár felnőtt láb gondoskodik. 
“Egy ember is képes hajtani, ha schwarzeneggeri combjai vannak.” – mondta alkotásáról Andy Saunders, aki elmondása szerint nem tervezte meg különösebben a lakóbringát. 
“Az egyik ötlet követte a másikat. Az egyik percben még sehol nem tartottunk, negyed óra múlva már be is szereztük a szükséges nyersanyagokat.” 
Saunders két hét alatt, nagyjából ezer font (350 000 Ft) anyagköltségből hozta ki a minimalista túraegységet, ami lakóautós körökben aprópénz, tréfának viszont elég drága.