Szeretné a jelenleginél is vonzóbbá tenni a kerékpáros közlekedést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezért ahol van rá lehetőség, az egyirányú utcákban is lehetővé teszi a kerékpárosok kétirányú közlekedését.

A magyar KRESZ  2010 óta  teszi lehetővé az ellenirányú kerékpározás kijelölését önálló kerékpársáv nélkül. Azóta egyre több helyen jelenik meg Budapesten a Behajtani tilos! tábla mellett a “kivéve kerékpárral” kiegészítő jelzés, így ma már a járművezetők számára sem szokatlan ez a helyzet. A kerékpárok számára engedélyezett kétirányú behajtásra minden esetben jelzőtábla, illetve útburkolati jel is figyelmeztet.
 
A város belső területének könnyebb átjárhatósága érdekében a Bubi közbringa rendszer teljes működési területén egységesen, egyszerre  vezetik be az egyirányú utcák kétirányú kerékpározhatóságát. Az erre vonatkozó tervezés és szakmai egyeztetés jelenleg zajlik. Most a külső kerületekben a kerületi önkormányzatok, vagy helyi kerékpáros szervezetek kezdeményezésére olyan egyirányú utcákban jelölik ki a kétirányú kerékpározás lehetőségét, ahol a megnyitás révén egy jól járható kerékpáros útvonal jön létre. A forgalmi rend változásáról az útszélesség, a forgalomnagyság, a parkolási rend és a csomópontok kialakításának figyelembe vételével, külön-külön döntenek.
 
Áprilisban az alábbi egyirányú utcákban válik lehetővé a kétirányú kerékpározás:
 
– IV. Bőröndös utca (Szabolcsi Bence tér – Járműtelep utca között)
– IV. Káposztásmegyeri út (Vadgesztenye utca – Vetés utca között)
– IV. Tungsram utca (Eperjes utca – Erdősor út között)
– IV. Langlet Waldemár utca
– IV. Mády Lajos utca
– IV. Lórántffy Zsuzsanna utca
– IV. Munkásotthon utca (Mártírok útja – Aradi utca között)
– IV. Kunhalom utca (Vadgesztenye utca – Fóti út között)
– XI. Ménesi út (Szüret utca – Balogh lejtő között)
– XIII. Babér utca (Madarász utca – Tomori utca között)
– XXI. Martinász utca
 
A kivitelezés határideje várhatóan április 30. A nyár folyamán a VI. és VII. kerületi egyirányú utcákban vizsgálják meg a kétirányú kerékpározás biztosításának lehetőségét.