Az átépített látrányi elkerülő szakasz ideiglenes sebességkorlátozásának feloldásával immár Kaposvár és az M7-es autópálya (Balaton) között végig biztosított kétszer két sávon a 110-es sebességhatár. A változtatás május 30-tól, rossz időjárási viszonyok esetén május 31-től lép életbe.

A Látrány elkerülő szakasz tavaly novemberi átadója óta megtörtént a teljes projektre vonatkozó műszaki átadás-átvételi eljárás, továbbá a zöldfelület rendezése, így többek között a humuszolások és füvesítés. A hírközlő hálózat is teljeskörűen működik, amelynek köszönhetően üzemelnek az útpálya fölötti portálokon a kijelzők, a meteorológiai állomás, valamint a kamerarendszer.

A végleges forgalomba helyezési engedélyt követően az említett kétszer kétsávos szakaszon lekerülnek a vadveszélyre figyelmeztető, illetve a 90-es sebességkorlátozást jelző táblák, majd helyükre kikerülnek a 110-es táblák. Ezzel párhuzamosan a rendőrség is éles üzembe helyezi a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszerét, így az május végétől rögzíti és tárolja a közúti szabályszegéseket a szakaszon.