Durván két éve adtunk hírt arról, hogy zenélő szakaszt készít a kétszer kétsávosra bővülő 67-es főúton a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kíváncsian vártuk, hogy milyen lesz a zenélő út, amely a Republic zenekar egyik népszerű számát, a 67-es utat játszat. A várakozásnak vége, tegnap átadták ezt az útszakaszt, hallgassátok meg ti is.

A kétszer kétsávos gyorsforgalmi út ugyan még nincs teljesen kész, csütörtökön csupán egy bejárást tartottak az egyik elkészült szakaszon, de elvileg augusztusra befejeződnek a munkálatok.

A bejáráson tesztelték az országosan is egyedülálló akusztikus útburkolatot, többen a résztvevők közül ki is próbálhatták a muzsikáló utat. A tervezők a burkolat jobb szélén helyezték el azokat a bordákat, amelyekre ráhajtva a közismert sláger dallamai csendülnek fel.

A legjobb „zenei élményt” akkor érhetjük el, ha 80 kilométer/órás sebességgel hajtunk az 500 méteren elhúzódó bitumenkottára. Az akusztikus burkolatot a Somogybabod közelében lévő szakaszon alakították ki a szakemberek.

Ha valaki esetleg nem ismerné, itt az eredeti szám:

Zenélő aszfaltok a világ körül

USA

Japán