Hamarosan új gyalogoskapcsolat jön létre a főváros egyik forgalmas csomópontjában, az Örs vezér terénél. A Sugárnál lévő HÉV-állomás, valamint az Árkád bevásárlóközpont közötti – a villamosvágányokkal párhuzamos – gyalogátkelő használatával gyorsabban, akadálymentesen lehet majd átkelni a XIV. és a X. kerületet elválasztó Kerepesi úton.

A Budapest Közút lebonyolításában épülő zebra a közösségi költségvetésnek köszönhetően valósulhat meg, a fejlesztés ötletét több javaslatküldő is felvetette.

A beruházás keretében
– jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely létesül a Kerepesi úton a meglévő kerékpáros átvezetéssel párhuzamosan;
– süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti az akadálymentes és biztonságos átjutást;
– a Kerepesi úton új középsziget épül;
– a meglévő gyalogátkelők burkolati jeleit újrafestik.

Új gyalogátkelő épül az Örs vezér terénél is 2

Az új zebra megépítése megoldást jelent arra a jelenségre, hogy többen az aluljáró használata helyett szabálytalanul, a kerékpáros átvezetést használva keltek át a HÉV-végállomás és az Árkád között. Az építési munka előreláthatólag hat hétig tart, a kivitelező több ütemben végzi el. A projekt megvalósítása ideiglenes forgalmi változásokkal jár, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz a Kerepesi úton.