4070 mm hosszú, 1754 mm széles, és 1514 cm magas a Mini Aceman, és ezzel többé-kevésbé félúton van a Mini Cooper (3858 mm) és a Mini Countryman (4433 mm) között. A stíluselemek terén mindkettőből építkezik az Aceman.

A Countryman öröksége a sokszögletű fényszóró, a nyolcszögletű hűtőmaszk, és karosszéria szögletessége, amelyben egyébként még túl is tesz a példaképen az Aceman. Erre robusztus műanyag betétekkel erősít rá az autó – talán, hogy városi alkalmasságát hangsúlyozza.

Óriásira nőtt, nevet váltott a Mini Cooper 1

Hátulról viszont, befelé dőlő lámpatesteivel inkább a Mini Cooperhez igazodik az újonc. Tekinthetjük tehát a Countryman kompaktabb verziójának, vagy a Cooper tágasabb, ötajtós átiratának, mindkét szerepkörben hiányt pótol a márka megújuló palettáján az Aceman.

Hajtásláncból kizárólag elektromosat kap az Aceman – bár, ahogy a Mini Cooper példája mutatta, ezen később még változtathat a Mini. A kétféle konfiguráció majdnem mindenben megegyezik a Cooperben alkalmazottakkal – és csupán minimális mértékben tér el egymástól, leginkább a hatótávolság mutat érdemi különbséget.

Óriásira nőtt, nevet váltott a Mini Cooper 39

A gyengébbik verzió 135 kW (184 LE) teljesítményű, 290 Nm-es villanymotorja egy 42,5 kWh-os (a Mini Cooper esetében 40,7 kWh) akkumulátorból nyeri az energiát; a maximális hatótávolság 309 km, az autó 7,9 mp alatt gyorsul 0-100 km/órára.

Az erősebbik Mini Aceman 54,2 kWh kapacitású akkumulátorát legkésőbb 405 kilométerenként kell feltölteni, a csúcsteljesítmény 160 kW (218 LE), a maximális forgatónyomaték 330 Nm, az autó álló helyzetből 7,1 mp alatt gyorsul 100 km/órára.

Óriásira nőtt, nevet váltott a Mini Cooper 40

Az akkukat 11 kW-tal lehet váltóáramról tölteni, míg az egyenáramú töltés maximális teljesítménye a kisebbik akkunál 75, a nagyobbiknál 95 kW. Így mindkét egység 30 perc alatt tölthető 10-ről 80 százalékra. A gyors tölthetőség érdekében a rendszer előfűti, illetve -hűti az akkumulátort, ha a navigációs rendszerben töltőpontot állítunk be úti célként.

A Mini Aceman háromféle felszereltségi szinten lesz elérhető, amelyek külső stílusjegyeikben is eltérnek egymástól.

Óriásira nőtt, nevet váltott a Mini Cooper 41

A márkaazonos elemekből építkező utastérben finom apróságok teremtenek egyedi környezetet – ilyen az ajtókba ferdén beépített hangszórók, valamint a szabadon álló ajtóbehúzók. Az üléseket és a kormánykereket vegán műbőr borítja, a műszerfali kárpit újrahasznosított poliészter.

A csomagtartó alaphelyzetben 300 literes, a 60:40 arányban osztott hátsó ülést ledöntve 1005 literig bővíthető (emlékezzünk: a Mini Cooper esetében ez a két szám 200/800 liter, a Countrymané pedig  460/1450.

Óriásira nőtt, nevet váltott a Mini Cooper 42
Óriásira nőtt, nevet váltott a Mini Cooper 43

A három felszereltségi szint (Classic, Exclusive és Sport) belül is markánsan eltérő szín- és anyaghasználatot hoz.

Elmaradhatatlan stílus- és technológiai elem a 24 cm átmérőjű, kerek OLED központi monitor, amely egyben műszeregységként is szolgál. Opcióként head-up kijelző is rendelhető .

Óriásira nőtt, nevet váltott a Mini Cooper 44

A digitális tartalmak terén automata parkoló funkció (akár távolból vezérelhető), okostelefonos nyitás és indítás, valamint kiterjesztett valóságú megjelenítés emeli a színvonalat.

a videó a hirdetés után indul