Vélhetően a forint erősödésének is köszönhető, de péntektől újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 4, a gázolajé pedig bruttó 5 forinttal csökken – vagyis literenként ennyivel fognak kevesebbet fizetni a kutak a nagykereskedőjüknek, írja a Holtankoljak.hu.

Amennyiben a kutak érvényesítik az árváltozásokat, a benzin literje átlagosan 607, a gázolajé pedig 605 forintba fog kerülni. Utoljára hétfőn változtak az üzemanyagárak, igaz, akkor ellentétes irányba, ugyanis amíg a benzin ára tovább csökkent, a gázolajé minimálisan drágult.

Kedvező árváltozás jön a hazai benzinkutakon 1

Ezzel párhuzamosan az elmúlt napokban egymásnak feszült a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ), valamint a kormány. A szervezet közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a magyarországi adórendszer megreformálására lenne szükség, ugyanis „veszélyben vannak” az üzemanyag-kiskereskedelemben a családi vállalkozások.

A vészjósló kijelentések után a Nemzetgazdasági Minisztérium arra figyelmeztette az FBSZ-t, hogy „fejezzék be a vádaskodást”, továbbá azt tanácsolta a tárca, hogy „a megtévesztő kommunikáció helyett” működjenek hatékonyabban a kereskedők.