Vádat emeltek egy 34 éves bujáki férfival szemben, aki jogosítvány és engedély nélkül használta a barátja autóját arra, hogy kétszer is nagy mennyiségben lopjon üzemanyagot.

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 27-én éjszaka ült be ismerőse nyitott, egyébként ritkán használt autójába. Egy félreeső helyen lecserélte a kocsi rendszámtábláit, majd a füzesabonyi benzinkúthoz hajtott, ahol az üzemanyagtank mellett a csomagtartóban lévő öt darab 20 literes műanyag kannát is teletöltötte benzinnel, majd fizetés nélkül távozott.

Néhány nappal később újra ellopta az autót, ezúttal egy másik pár rendszámtáblát szerelt fel rá, és a 22-es főút mentén található egyik benzinkúthoz ment, ahol újra teletankolta az autót és a kannákat is, aztán innen is anélkül hajtott el, hogy fizetett volna. A két benzinkúton összesen 175 ezer forint értékben lopott üzemanyagot.

Az ügyészség arról ír a pénteki közleményében, hogy jármű önkényes elvétele, egyedi azonosítójellel visszaélés, valamint kétrendbeli lopás elkövetésével vádolják a férfit. Vádiratában felfüggesztett szabadságvesztését kiszabását, 103 791 forint vagyonelkobzás elrendelését és az okozott károk megfizetését indítványozták.