Számos apró újdonsággal teszi vonzóbbá magát a 2025-ös modellévre a Land Rover Defender (illetve most már csak Defender).

A legizgalmasabb közülük a leghosszabb verzióhoz, a Defender 130-ashoz kínált parancsnoki ülések, azaz az első sori ülésekkel azonos kényelmet és állíthatóságot biztosító második üléssori fotelek.

Terepjáróból faragtak elnöki autót 1

Ezek nemcsak állítható kartámaszt és oldaltámasztékos fejtámlát kínálnak, de fűteni és hűteni is lehet őket. Járulékos hasznuk, hogy közöttük hátra lehet sétálni a harmadik üléssorra.

Ez az opció motorizációtól függően önállóan vagy szélesebb körben a Signature belső kiegészítő csomag részeként rendelhető meg. A Signature pakk az összes karosszériaváltozathoz kérhető, és minden irányban állítható első üléseket, igényes kárpitozást és dekorrészleteket, fűthető harmadik sori üléseket (már ha vannak), valamint a padlókonzol oldalára szerelt, gumis zsebet kínál.

Terepjáróból faragtak elnöki autót 27

A parancsnoki ülésekhez pohártartó és USB-C töltőaljzat is jár

Változik a motorkínálat: a korábbi D300 helyébe az új D350 dízelmotor lép. A névből adódóan 300 helyett 350 lóerőt, 650 helyett 700 Nm maximális forgatónyomatékot kínál.

A Defender 110 újdonsága továbbá a Sedona Edition, amely piros-fekete színvilágot, az arizonai (USA) Sedona varázslatos táját idéző grafikákat, a kirándulások alkalmával különösen praktikus, külső tárolódobozokat és a fent említett Signature csomagot tartalmazza. A Sedona Edition csak egy évig lesz elérhető.

Terepjáróból faragtak elnöki autót 28