Mint arról korábban a Vezess beszámolt, megkezdték az érdemi munkát a KRESZ megújításával kapcsolatban, az új szabályozásról várhatóan egy év múlva tesznek majd javaslatokat.

Azóta a készülőben lévő KRESZ-ről további részleteket osztott meg az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közlekedésért felelős államtitkára. Nagy Bálint elmondta: az új közlekedési szabályrendszer fokozottabb védelmet fog nyújtani a közlekedés legvédtelenebb szereplői, azaz a gyalogosok és a kerékpárosok számára, továbbá a közlekedés civil résztvevőinek élhető, használható kereteket, míg a hivatásos résztvevők számára versenyképességet növelő feltételeket biztosít majd.

Az államtitkár hozzátette, az új KRESZ széles körű egyeztetés keretében, szakmai, közigazgatási, tudományos és civil szervezetektől származó javaslatok bevonásával, valamint a nemzetközi jogalkotói és a hazai bírósági gyakorlatra is figyelemmel készül.

„Olyan új közlekedési szabályrendszer készül, amelyben megjelennek a fenntarthatósági és az esélyegyenlőségi szempontok, nem utolsósorban pedig képes reagálni a közlekedés változó műszaki és humán összetevőire” – foglalta össze Nagy Bálint.