Idén áprilisban 10 402 új személyautót helyeztek forgalomba, ami a tavaly áprilisi számokhoz képest jelentős, 21,4 százalékos növekedést jelent. Az idei első négy hónapban 42 075 új autót adtak el itthon, ez 10,4 százalékos plusz 2023-hoz képest – áll a Használtautó.hu közleményében.

Mindeközben kishaszonjárműből 46,3 százalékkal többet helyeztek forgalomba, mint tavaly áprilisban (összesen 2417-et), míg 2023 első négy hónapjához képest 22,3 százalékos az ugrás (10 664 darab).

Sokkal több új autót vesznek a magyarok 2

A növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy csábító kedvezményekkel csalogatják a vásárlókat a kereskedők. Tavalyhoz képest akár 10-15 százalékos csökkenést mutatnak a rendelhető és készleten lévő új autók átlagárai, ez nagyban hozzájárult az újautó-piac ugrásszerű növekedéséhez.

Sokkal több új autót vesznek a magyarok 3

Az elmúlt két év adatai alapján jellemzően az év első felében futottak fel az újautó-eladások, amit hol kisebb növekedés, hol kisebb csökkenés követett. A vevőknek a következő egy-két hónapban érdemes lehet új autót vásárolniuk, mert ebben az időszakban még számos kedvezményes ajánlattal találkozhatnak – írta a Használtautó.hu.