Kiváló formában kezdte a TCR World Tour 2024-es szezonját Michelisz Norbert, aki a bajnokság olaszországi nyitóhétvégéjének első napján az időmérő edzés után az első futamot is megnyerte.

Vasárnap pedig folytatta jó sorozatát a 39 éves címvédő Vallelungában: miután – a fordított rajtrács értelmében – a tizedik rajtkockából indult, a hetedik helyig kapaszkodott fel a BRC Racing Team Hyundaijával. A leintés után ráadásul újabb pozíciót nyert a magyar Hyundai-versenyző, egyik ellenfele, Esteban Guerrieri utólag kiosztott időbüntetése után ugyanis végül hatodikként rangsorolták.

A második futamon argentin csapattársa, Néstor Girolami a pole-pozícióból indulva győzött, mögötte Santiago Urrutia (Lynk & Co), valamint a hazai pályán versenyző Marco Butti (Honda) végzett a dobogó második, illetve harmadik fokán.

Fontos pontokat szerzett győzelme után Michelisz 2

A második futam végeredménye (Forrás: fiatcrworldtour.com)

A világsorozat összetett állását így Michelisz vezeti: az első hétvége után 15 ponttal előzi a másik csapattársát, Mikel Azconát és 19-cel Buttit. A hét fordulóból álló sorozat május elején, Marokkóban folytatódik, míg a továbbiakban az Egyesült Államokban, Brazíliában, Uruguayban, Kínában és Makaóban rendeznek még futamot.