A Manhart Performance idén februárban mutatta be az új generációs BMW M2 első átépítését. A motorból 100 extra lóerőt és ugyanennyi plusz Newtonmétert csalogattak elő (560 LE, 650 Nm), hozzá karbon karosszéria-elemeket, többféle sportfutóművet és 10 centis végcsöveket társítottak. Már akkor szó volt arról azonban, hogy ezzel nem tekintik befejezettnek az MH2 projektet, most pedig azt is megmutatták, hogy mire is gondoltak pontosan.

700 lóerő fölött a BMW M2! 1

Az MH2 GTR II a motorvezérlés még radikálisabban újraprogramozásával, valamint karbon szívórendszer beépítésével további 155 lóerőt és 200 Nm-t nyert ki a háromliteres, soros hathengeres turbómotorból.  A csúcsteljesítmény így 715 lóerő, a maximális forgatónyomaték 850 Nm.

700 lóerő fölött a BMW M2! 39

Ahogy az eredeti MH2-esből, a GTR II verzióból is rendelhető lesz katalizátor és/vagy koromrészecske-szűrő nélküli kipufogórendszer, ami természetesen a világ legtöbb országában nem kaphat típusbizonyítványt.

700 lóerő fölött a BMW M2! 40

A fékekhez nem nyúl a Manhart, csupán a nyergeket festik át a karosszéria színére. Ezzel el is érkeztünk a színhez, ami az egyelőre elkészített egyetlen példány esetében harsány magenta, pezsgőszínű matricákkal ellenpontozva. Az elöl 20, hátul 21 colos, kovácsolt könnyűfém keréktárcsák szintén pezsgőszínűek, akárcsak a kiszerelt hátsó ülések helyére beépített bukókeret.

700 lóerő fölött a BMW M2! 41

Ez, valamint a BMW gyári kagylóülésbe befűzött. többpontos Schroth biztonsági öv jól érzékeltetik, hogy a Manhart valójában a fent említett, nyitott kipufogórendszerrel szerelt, pályára optimalizált autóként képzeli el a GTR II-est. Ezzel a törekvéssel összhangban áll a KW-tól beszerzett, ültetett sportfutómű.

700 lóerő fölött a BMW M2! 42

Habár a modell további példányain (egyelőre nem tisztázott, hány darabot fog gyártani a Manhart) vélhetően mellőzik majd a magenta fényezést, az optikai csomag a leghétköznapibb színben is brutálisan hat. Szénszálas kiegészítő idomok kerültek a motorházfedélre, a hűtőmaszkra, az első lökhárítóra.

700 lóerő fölött a BMW M2! 43

Teljes körű az aerodinamikai csomag, beleértve a méretes, fix hátsó szárnyat, amely azonban szintén BMW gyári darab: ugyanúgy az M Performance alkatrész-programból származik, mint a tükörházak.

700 lóerő fölött a BMW M2! 44