Átvizsgálás miatt lezárják a forgalom elől a Kőröshegyi Völgyhidat április 6-án, szombaton – közölte az MTI-vel a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az aznap 8 és 14 óra között várható lezárás azért szükséges, mert meg kell vizsgálni, milyen állapotban vannak a hídtartó saruk az elmúlt évek használata után. A néhány óráig tartó vizsgálatot csak forgalom nélkül, a híd megemelésével végezhetik el.

Mint azt a társaság hangsúlyozta, előre tervezett vizsgálatról van szó, ettől függetlenül a híd biztonságos, jó állapotban van. Azt is jelezte az MKIF Zrt., hogy a híd emelése miatt a következő szombaton, április 13-án is lezárásra kell számítani, ugyanígy 8 órától 14 óráig. Az esetlegesen problémás saruk cseréjét augusztus végén, szeptember elején tervezik.

A pályazár idején a Budapest felől érkezőknek Zamárdi csomópontnál kell lehajtaniuk az M7-es autópályáról, ahová Balatonszárszónál térhetnek vissza. Akik pedig az országhatár irányából közlekednek, Balatonszárszónál kell elhagyniuk a sztrádát, aztán Zamárdinál hajthatnak vissza rá.

A tavaly indult szintre hozási projekt részeként több nagy hidat is megújítanak 2025-ig, közéjük tartozik az M7-es völgyhídja. Emellett az M7-esen várhatóan 1,4 millió négyzetméternyi tönkrement burkolatot fognak lecserélni az idén.