Még jogosítványa sincs annak a 17 éves fiúnak, aki húsvét vasárnapján, az éj leple alatt az ismerőse autójával, ittasan indult útnak Csanádapácán. Buliból akart hazavinni egy lányt, és mivel az autó tulajdonosa otthon aludt, de az indítókulcsot az ülésen hagyta, könnyű dolga volt – írja a Police.hu.

Utasokat is vitt magával: másik két tizenéves, egy lány és egy fiú döntött úgy, hogy beülnek mellé, illetve mögé a lopott autóba – mindezt azonban egy férfi látta, így értesítette a rendőröket, akik közbeléptek, mielőtt még baj történt volna.

A 17 éves fiú beismerte, tisztában volt azzal, hogy jogosítvány nélkül nem vezethetne, akárcsak azzal, hogy annak ellenére indult el, hogy előtte alkoholt fogyasztott. Korábban az udvarukban gurult már pár métert előre, illetve hátra a kocsijukkal, ebből kiindulva pedig azt hitte, közúton is menni fog neki a vezetés.

Az Orosházi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés miatt vette őrizetbe, három napon belül bíróság elé állíthatják. Ezen felül ittas vezetésért és jármű önkényes elvételéért indult eljárás ellene.