Hamarosan nagy testvért kaphat a Dacia Spring, árulta el a Dacia vezérigazgatója, Denis Le Vot az Automotive News Europe szaklap szerkesztőinek. A tervek szerint a márka bestsellere, az európai eladási ranglistán tavaly második helyen végzett Sandero kap majd elektromos opciót – nem a jelenlegi, 2020-ban bevezetett modellszéria, hanem a következő, ami valamikor az évtized utolsó harmadában lép piacra.

Egy csomó kérdés felmerül persze ezzel kapcsolatban. A Dacia erősen fontolgatja például, hogy nagyobbra veszi a Sanderót; elképzelhető, hogy az utód a most bemutatott Renault 5-össel közös alapokra épül majd. A Spring (fenti nagy képünkön) sorsa is bizonytalan: a márka anyavállalata, a Renault már dolgozik a következő generációs elektromos Twingón, így elképzelhető, hogy az adja majd a Dacia következő elektromos minijárművének az alapját – ha egyáltalán lesz utódja a Springnek.

Újabb elektromos Dacia a láthatáron 1

További izgalmakat ígér a Bigster 2025-ös érkezése. Ez a jelenlegi Sandero (és az új Duster) alapját is adó CMF-B platform megnyújtott változatára épül majd, további két új modellel egyetemben, amelyekről azonban nem nyilatkozott a vezérigazgató.

A jelenlegi Sandero a közelmúltban esett át egy finomabb modellfrissítésen, ahol elsősorban a biztonsági felszereltségén javított a márka. A Spring szintén megújult 2024 elején, itt sokkal mélyrehatóbbak a változások, kívül és belül vadonatúj dizájn és erősebb funkcionalitás teszi vonzóbbá az autót.