Több mint 10 százalékkal csökkent a halálos balesetek, és csaknem 20 százalékkal az ezekben meghalt emberek száma idén az elmúlt év azonos időszakához képest – írják a Police.hu-n.

Idén szeptember végéig 10 674 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt, ezek közül 299 volt halálos, amelyekben 324 ember halt meg. Ennek kapcsán az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megjegyezte, hogy

a statisztika szabályai szerint – ha minden változatlan marad – még így is minden nap legalább egy ember fog meghalni közlekedési balesetben idén év végéig. 

A leggyakoribb baleseti okok közé továbbra is a gyorshajtás (27%), az elsőbbségadási szabályok be nem tartása (26%) és a kanyarodási szabályok megszegése (15%) tartozik.

A szabályok betartatása az elsődleges eszköz a rendőrség számára, amellyel el tudja érni, hogy csökkenjen a balesetek száma évről évre, ezt szolgálják a mindennapi ellenőrzések mellett a tematikus, a leggyakoribb szabálytalanságok visszaszorítására irányuló akciók is. A következő hasonló razziára pedig már nem is kell sokat várni: