Miután márciusban a Visával szerződött, most a MasterCard ügyfelei számára is elérhetővé tette fedélzeti fizetési technológiáját a Mercedes-Benz. A megoldás jóvoltából benzinkutaknál vagy parkolási szolgáltatásoknál anélkül intézhetők el a pénzügyek, hogy az ügyfél elővenné bankkártyáját vagy telefonját.

A rendszer a műszerfalon található ujjlenyomat-leolvasó alapján, gyorsan és megbízhatóan azonosítja az ügyfelet. Valójában ez az az elem, ami újdonságnak számít, hiszen a gyártó – akárcsak az autóipari szereplők többsége – már jó ideje lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy a mobiltelefonjukkal integrált fedélzeti rendszert az okostelefon azonosítóeszközeit (ujjlenyomat-azonosító, kamera) bevetve, avagy a fedélzeti érintőképernyőn keresztül, PIN-kód megadásával használják fizetésre.

Az autóddal fizethetsz a parkolásért 1

Ez persze azt is jelenti, hogy az új szolgáltatás csak azokban a Mercedes járművekben elérhető, amelyek az aktuális S-osztály fedélzetén bevezetett, új generációs infotainment-rendszert alkalmazzák – ez nemcsak az említett luxusszedánt és a cég felső kategóriás elektromos modelljeit jelenti, hanem például az A-osztályt is, amely szintén megkapta ezt a technológiát.