Egy sima, egy fordított – összességében felemásan sikerültek a TCR-világsorozat dél-amerikai fordulói Michelisz Norbert szempontjából. A teljes éves nevezők tekintetében karcsú mezőny az elmúlt két hétvégén a dél-amerikai TCR-bajnokság mezőnyéhez csapódva versenyzett Uruguayban, majd Argentínában – az utóbbi helyszínről viszont ismét az összetett éllovasaként távozott a BRC Hyundai N Squadra Corse magyarja.

Micheliszt még a Hungaroringen taszította le az első helyről Yann Ehrlacher, az uruguayi hétvégén pedig inkább a Lynk & Co bizonyult erősebbnek, amivel tovább nőtt a lemaradása.

Az előző hétvége első futamán, amit a hazai pályán versenyző és a fordított rajtrácsos pole-nak köszönhetően az élről induló Santiago Urrutia nyert meg, Micheliszt ötödikként végzett. Utólag azonban megbüntették a 39 éves pilótát, amiért összeért Ehrlacher-val, így hatodik lett. A második futamot követően viszont neki kedvezett az, hogy a 2019-es világkupagyőztes magyar autóját többször is érintő Thed Björk idejéhez írtak hozzá öt másodpercet, amivel a hetedik helyre lépett előre, míg a kockás zászló Ma Csing-huát intette le elsőként.

Michelisz ezek után 20 pontos hátránnyal érkezett Argentínába, a Hyundai viszont láthatóan erőre kapott, ami már a szombati időmérő edzésen bizonyosságot nyert azzal, hogy a második helyre, Ehrlacher mögé kvalifikált.

Majdnem megtorpedózta Micheliszt a riválisa 2

Bő két hónap után újra vezet Michelisz a bajnokságban. (Fotó: Hyundai Motorsport)

Bár az első futamon a rajt után átvette a vezetést, egészen a negyedik helyig csúszott vissza, miután csata közben többször is összeért Rob Huff-fal. Ezt kihasználva a csapattársa, Mikel Azcona is elé került, ezt követően pedig kéz a kézben zárkóztak fel, és noha kettős győzelemmel zárt a Hyundai, a leintésig Michelisz már nem tudta visszakaparintani az első helyet.

A második, fordított rajtrácsos versenyt a kilencedik rajtkockából, Ehrlacher mellől kezdhette Michelisz, de a magyar versenyző parádés rajtjának köszönhetően pár kanyar alatt az ötödik helyen találta magát. Legfőbb riválisai ezzel párhuzamosan estek-keltek: Azcona az első körös hibájának itta meg a levét, és a bokszban ért véget a futama, de

Ehrlacher sem szerzett pontot köszönhetően annak, hogy szintén eltalálta a falat. Michelisz mellé ugyanis még megpróbált bevetődni a Lynk & Có-s, de az agresszív támadásban ő húzta a rövidebbet.

Az ütközésükről itt nézhető vissza a videó:

Habár a futamot Néstor Girolami nyerte, negyedik helyével Michelisz 16 pontos hátrányból fordított, így négy ponttal vezetve várja a folytatást. Csakúgy, mint az uruguayi hétvége előtt, újabb két hónapos szünet vár a TCR World Tour mezőnyére. November elején Ausztráliában – Sydneyben, aztán pedig Bathurstben – folytatódik a sorozat, ahol két forduló következik az ausztrál TCR-sorozatba integrálódva.