A hétvégén a Hungaroring adott otthont a TCR World Tour idei negyedik fordulójának. Bár a bajnokság éllovasaként érkezett, nehéz helyzetből várhatta a hazai versenyeit Michelisz Norbert, mivel az előző, olaszországi versenyhétvégén szerzett győzelme után 40 kilós kompenzációs súlyt kaptak a Hyundaiok.

Már az időmérő edzésen látható volt a Hyundaiok lemaradása, így Michelisz a csapattársa, Mikel Azcona mögött zárva az ötödik helyre kvalifikálta magát. A szombati első futamon két pozíciót veszített a rajtnál, de nem sokkal később vissza tudta előzni az őt lerajtoló Santiago Urrutiát, majd hatodikként intették le, miközben Azcona harmadik lett.

Ennél is rosszabbul alakult a vasárnapi, fordított rajtrácsos viadal a 2019-es világkupagyőztes számára, akit már az első kanyarban kiforgattak.

Urrutia és Dušan Borković koccanása indította el a láncfolyamatot, a szerb keresztbe álló autóját pedig Michelisz nem tudta elkerülni. A mezőny másik, a TCR Európa-kupában szereplő magyar résztvevője, Losonczy Levente szintén belekeveredett a tömegbalesetbe, aki Viktor Davidovskival is összeütközött – a fiatal pilóta így a szombati 18. helye mellett egy kiesést könyvelhetett el.

A hétvége nagy nyertese eközben a Lynk & Co volt: az első futamot a kétszeres WTCR-bajnok Yann Ehrlacher nyerte Néstor Girolami és Azcona előtt, a második verseny a 2017-es világbajnok Thed Björk sikerét hozta – a svéd a 2012-es vb-győztes Rob Huff és a brit csapattársa, Frédéric Vervisch előtt ért célba.

Ehrlacher – aki vasárnap hatodik lett – át is vette a vezetést a bajnokságban, 16 ponttal előzi Micheliszt, a harmadik helyen pedig Azcona hátránya 27 egységnyi. A világsorozat szezonja augusztus 18-a és 20-a között, Uruguayban folytatódik.