Tél a nyárban: a tartós kánikula után szeszélyessé vált az elmúlt napokban az időjárás, ami az ország egyes pontjain kifejezetten szürreális képeket, jeleneteket szült. A lehűléssel együtt jelentős mennyiségű eső, illetve jégeső érkezett az ország területére. Bár a hőmérséklet nem süllyedt téli mélységekbe, a táj nem feltétlenül erről árulkodik Kisvárdán, ahol annyi jég esett, hogy a látvány téli, havas tájra hasonlít – erről a Szon.hu írt.

Arról a MetFigyelő Facebook-oldala közölt több képet és videót, hogyan borította több centiméternyi vastagságú jég az utakat:

Nyárból a télbe! Jégeső után nem sokkal ezelőtt Kisvárdán!⛈

Nyárból a télbe! Jégeső után nem sokkal ezelőtt Kisvárdán!⛈ A videót köszönjük Nagy Ibolyának! Folyamatosan várjuk a képeket, videókat!

Közzétette: MetFigyelő – 2023. július 29., szombat
Durva jégeső nem sokkal ezelőtt Kisvárdán!⛈

Durva jégeső nem sokkal ezelőtt Kisvárdán!⛈ Videó: Kocsisné Kiss Marianna Nálatok milyen az idő? Várjuk a képeket, videókat!

Közzétette: MetFigyelő – 2023. július 29., szombat

Több korábbi cikkében kitért rá a Vezess, hogyan lehet védeni az autókat a jégesővel, illetve az általa okozott károkkal szemben, ahogyan arra is, hogy a gyakorlatban milyen kreatív, sokszor furcsának tűnő megoldásokat vetnek be védelem gyanánt.

Tekintve, hogy egy-egy komolyabb jégeső több százezer forintos nagyságrendű kárhoz, vagy akár gazdasági totálkárhoz is vezethet, miután a hol kisebb, hol nagyobb jégdarabok komolyabb lyukakat is üthetnek a karosszérián, egyáltalán nem meglepő az óvatoskodás és az aggódás – erről itt írtunk:

Korábbi tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy annak, aki nem rendelkezik cascóval, hanem „csak” kötelező biztosítással, sokkal többet kell várnia arra, hogy a biztosító rendezze a jégkárát.